Vi har utnyttjat långhelgen i samband med nationaldagen till att resa i Sverige. Eftersom Christofer var upptagen av en militär övning ända till söndagen veckan innan, började jag resan själv. Körde ner genom ett underbart sommarvarmt Sverige och landade hos min syster i Västergötland. Besöket på Världsarvet Grimetons radiostation har jag redan berättat om. Därmed blev världsarvs-sviten komplett och jag kunde skriva ett samlingsinlägg om dem alla 15.

Christofer hoppade på nattåget i Umeå söndag kväll och jag kunde sedan plocka upp honom på Falköpings station måndag förmiddag och därmed startade nästa del av vår resa. Vi positionerade oss i Lidköping och Mariestad och upptäckte de norra delarna av Västergötland därifrån.

Däremot fick vi inte napp på vår förfrågan om att dela båttaxi ut till Djurö nationalpark och det blev därmed ingen tur ut dit. Det får bli nytt försök ett annat år helt enkelt när vi nästa gång befinner oss i området.

Det extremt varma vädret upphörde under veckan, men även om prognoserna då och då såg illavarslande ut, fick vi ändå riktigt bra väder de flesta dagarna.

På nationaldagen hamnade vi plötsligt på stort firande i Karlsborg. Helt oskyldigt kom vi på att vi skulle ”svänga förbi” Karlsborgs fästning när vi ändå var i området. Ärligt talat utan tanke på vad det var för en dag. Det visade sig att det som i ett pressmeddelande rubricerade som ”Västsveriges största nationaldagsfirande” utspelade sig just på denna fästning. Marknad, langos, churros, militäruppvisningar. Festligt, folkligt, fullsatt med andra ord. Samt tillbörligt parkeringskaos förstås. Hej och hå. Vi tråcklade i alla fall in bilen på en gräsplan och tog en runda när vi nu ändå tagit oss så här långt. Och fick möjlighet att provbära en jägarryggsäck på 45 kilo på köpet. Tungt!

Resan avrundades i Uppsala där jag ju numera har min dotter. Vi firade hennes födelsedag lite i förväg på en tapasrestaurang vid Fyrisån och sedan blev det lite mer flyt i nationalparks-jakten. Vi tog oss framgångsrikt med båt ut till Ängsö nationalpark, innan det var dags att vända norrut igen. Det vill säga för mig, Christofer styrde vidare mot Gotland i stället, för jobb där denna vecka.

På torsdag kommer Christofer hem igen och redan på fredag åker jag och min son Alexander iväg till Rom för en weekend för bara oss två. Denna gång har vi utmanat oss och bara bokat ”under sätet”-bagage. Inget incheckat och inte ens kabinväskor. Minimalt med packning alltså.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

4 Comments

 1. Läckö slott ser helt fantastiskt ut! Har velat åka dit så länge men det har inte blivit av. Ha det så trevligt i Rom!

  • Gunilla Yourstone

   Jättevackert slott och mycket intressant att gå en guidad tur.
   Tack 😊

 2. Låter som en härlig tripp!

  • Gunilla Yourstone

   Ja det var en superhärligt resa. Man behöver inte alltid åka så långt. 😊

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *