Att driva en reseblogg är rätt ordentligt med hårt jobb. I andra blogg-genres verkar det lättare att komma undan med snabba, ”inte så genomarbetade inlägg”.
Typ ”Haha och hehe, det här är min outfit, så här ser min frukost ut och nu tar jag en kopp kaffe.”

Som resebloggare ligger det ofta många timmar av research och dubbelkollande av faktauppgifter, vad inträdet kostar till Angkor Wat, vilken buss som går till Sintra och hur man nu egentligen stavar till orten Nallathanniya osv, bakom varje inlägg. (och nu nämner vi inte ens fotoredigering och val av Det Rätta Fotot).

Vi driver 4000mil som en hobby på sidan av ordinarie heltidsjobb. Då och då klirrar det in någon fickpeng i form av spons och samarbeten. Men inte mer än så. (som barn med veckopengen i näven, springer vi då förstås direkt iväg och köper en ny resa).

”Betalningen” består i stället i mångt och mycket av trevliga kommentarer på bloggen och på Facebook, antal views av sidan och specifika artiklar, samt ”gillningar” och delningar på Facebook. Varje gång någon lämnar en trevlig kommentar eller gillar, känner vi att det är värt allt slit. Att det vi gör uppskattas och kommer till användning för någon annan.

Idag är vi lite extra glada, eftersom vi nu är uppe i 1000 gillare (och 1122 följare) av vår Facebook-sida.
Stort tack till alla ni som läser, följer, gillar och då och då kommer med glada tillrop!

Om du, av grumliga anledningar ännu inte kommit dig för att gilla oss på Facebook, så kan du åtgärda detta här.

12 Comments

 1. HEJA!! Alltid en så kul känsla. Jag ser själv också fram emot den siffran på Facebook 😉

 2. Ann Beutler

  Är väldigt nöjd med er blogg, samt att jag upptäckt den. Skulle bara önska att jag var lite yngre, men hoppas på många resor framöver ändå. Roligt med er resa till Lissabon, dit jag planerade till hösten.. nu blev det ist i april,

  • Gunilla Yourstone

   Kul att du gillar bloggen. Fler Lissabon-inlägg kommer nu i veckan. 🙂

 3. Stoet grattis!!!! Så roligt!!!! Heja er!!! Kram

 4. Lisette

  Låter toppen.Gillar jätte mycket er blogg.Min stora passion är ju Kalifornien …men det är jätte roligt att läsa om en massa platser som man inte ens vet om.Alltid bra att ha något bakom örat ifall man i något skede vill prova något nytt.Tummen upp till er 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Vad kul att du gillar bloggen! Kalifornien gillar vi också, men nu var det 9 år sedan vi var där, dessvärre. Tack!

 5. Grattis och heja! Vi vet hur mycket hårt jobb det ligger bakom en reseblogg …!

 6. Bra kämpat! Ni gör ett fantastiskt jobb! Jag uppskattar det verkligen.

  /Med vänlig hälsning hon som ibland kommer undan med ”nu tar jag en kopp kaffe” 🙂 (Utom idag då jag publicerade ett väldigt utlämnande, genomtänkt och genomarbetat inlägg…)

  Kram Lena

  • Gunilla Yourstone

   Haha, jag läste ditt inlägg idag på lunchen och förflyttades genast tillbaka till min egen separation som inte alls var så där klok och eftertänksam.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *