En av fördelarna med långhelg är att det brukar bli massor av tid för att dyka ner i filmer och serier. Här kommer några sevärda tips från oss av det vi själva sett det senaste året.

Serier

White lotus

White lotus måste förstås nämnas först av höstens alla serier. Annorlunda och nyskapande. Komisk och samtidigt mörk och allvarlig.

Handlingen utspelar sig på en ultralyx-resort på Hawaii där ett gäng odrägliga, rika och självupptagna amerikaner checkar in för semester.

Young Royals

Svensk serie som hänger på den kungliga serie-trenden just nu. Här får vi följa ett påhittat svenskt kungahus där prinsens kärleksliv hamnar i centrum.

The Great

Helt galen och fullständigt oseriös serie som formellt utspelar sig i 1700-talets Ryssland och sägs handla om Katarina den stora, men i själva verket har karaktärerna bara namnen gemensamma med sina historiska figurer. Resten är saga och komedi. Säsong 2 är bätttre än 1:an.

Kalifat

Kalifat är ju inte ny på något sätt, men om man möjligen missat denna serie så är det läge att se ikapp.

Kalifat handlar om IS och de svenskar som lurades att flytta ner till kalifatet i hopp om ett idealsamhälle som inte hade något gemensamt med det som de mötte nere i Syrien.

Bron

Igen en gammal serie som många redan sett. Vi hade sett säsong 1 och 2 tidigare men sedan slutat titta. Nu tog vi upp serien igen i år och kunde konstatera att säsong 3 och 4 var de bästa.

Mare of Easttown

Kate Winslet spelar amerikansk polis med ett komplicerat privatliv. En rätt lågmäld serie med mycket vardagsrealism och relationer.

Homeland

Gammal klassiker som Christofer sett förut, men nu i år har jag och Alva hängt på också. CIA-agenter, terrorism och komplicerad kärlek.

Tunna blå linjen

Vårens svenska succe-serie om ett gäng poliser i Malmö. Om du tillhör de fåtal lyckligt lottade som har denna serie kvar att se, så är det dags nu.

Den osannolike mördaren

Nej, det är inte alls säkert att det var Skandia-mannen som mördade Olof Palme. Ingen rättegång har hållits och inga bevis finns. Men serien är ändå intressant på många sätt. Som ett tidsdokument, som en teori om ett ouppklarat mord och för att den adresserar polisens brist på kompetens vid den här tiden.

And just like that

Jag har bara sett de tre första avsnitten av And just like that, det vill säga det tre som har släppts på HBO. Ärligt talat var jag skeptisk innan, för detta är ju fortsättningen på Sex and the city, 15 år senare. Kunde det verkligen bli bra? Den sista Sex and the city-filmen var ju ärligt talat ingen höjdare.

Men avslutningsscenerna i första avsnittet får mig fast. Identifikationen med mitt eget liv och det jag fantiserar om och fruktar varje dag var hundraprocentig. Jag kommer att fortsätta se, helt klart.

Vad vi själva ska se över helgerna

Kastanjemannen

Vi har blivit tipsade om denna serie, så det blir nog den vi ger oss på när vi är hemma igen efter julfirande.

Filmer

The Queen

En film om drottning Elisabeth II under tiden för Dianas död. Perfekt att se medan man väntar på sista säsongen av The Crown.

Nomadland

En långsam ganska sorglig film om ett USA som man nästan aldrig får se på film.

Ja men det var väl det. Vad vill du tipsa oss om att se?

 

6 Comments

 1. Tack för alla årets inlägg. Läser er blogg med behållning, varje dag – oavsett om ämnet är resor eller vardagsfunderingar!

  God Jul!
  Karin

 2. Åh, många av dessa har jag helt missat, så tusen tack för tipsen 🙂

 3. Mina tips:
  The Startup
  The Spy
  Messiah
  Bortförd

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *