Den här sommaren har fört med sig rätt stora förändringar ändå, och i alla fall delvis som jag kanske inte riktigt hade räknat med.

1. Alva har flyttat till Berlin

Jätteroligt, tycker ju jag när ens barn kastar sig ut och passar på att göra saker och uppleva medan den är unga och kan. Innan åtaganden och så vidare, som kommer senare i livet.

Det var först Alva och hennes kompis som skulle åka, sedan blev det deras respektive pojkvänner också.

När de bestämde sig för detta i vintras var dock situationen en annan. Berlin var en stad där det var rätt enkelt och billigt att hitta en bostad.

Efter att Ryssland startat sitt anfallskrig mot Ukraina förändrades det. Berlin är, helt naturligt, en av de mest populära städerna för ukrainska flyktingar och priserna har gått upp rejält på lägenheter.

De bor just nu tillfälligt i en lägenhet och hoppas att de kan hitta en mer permanent lösning. I värsta fall kan de bli tvungna att komma hem igen.

Lite lustigt ändå. För några år sedan, innan pandemin, stroken och allt det där, dagdrömde jag om att det var jag och Christofer som skulle ge oss iväg utomlands long term denna höst. Och att Alva med kompisar kanske kunde hyra huset medan de pluggade.
Men nu är det alltså jag som tröskar på här hemma och Alva som gett sig ut.

2. Nemo har flyttat in

I stället för Alva fick vi en Nemo. Nemo har huvudet på skaft och tar plats. Han jamar uppfodrande vid leksakslådan, har okuperat balkongen och håller hårt på fredagsmyset.

Jag köper hela zoo-affären till honom, inklusive ett sånt skitfult katträd ni vet. Tar ut honom i sele och får ångest när jag ska resa bort en vecka. För ingen annan förstår honom så bra som jag.

3. Christofer jobbar heltid för försvaret

Okej, det är ett kortare tidsbegränsat uppdrag, men omställningen känns rätt stor ändå. Jag har verkligen hunnit vänja mig vid att ha en hemmaman som alltid har handlat och har middagen på gång när jag kommer hem från jobbet.

Nu jobbar han ofta både kvällar och helger också.

På väg på militär fest.

 

 

14 Comments

 1. Livet🤩
  Så häftigt och omtumlande med förändring, men det är utvecklingen som tar oss framåt!
  Lycka till med er nya tillvaro!

 2. Liz Nilsson

  Ja – livet – det är inte alltid en rak väg att gå, men oftast blir det bra ändå.
  Önskar er all lycka till på vägen mot nästa förändring. Lycka är ju själva resan, inte alltid målet. Bamsekramar! 🤗🤗🤗🥰

 3. Yvonne

  Katter ger så mycket och bjuder på många skratt längs vägen. Kniper det går det nog att hitta ett bra pensionat. Har själv haft det så i många år. Körde Skåne runt och besökte alla kattpensionat innan jag hittade det jag tyckte kändes bäst. Mina katter har haft det jättebra där när det behövdes.

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är underbart med djur.
   Katten är egentligen min sons, så han får ta ansvaret när vi är borta på resor.

 4. ann beutler

  Det är livet som är just Livet. Visst är det fantastiskt!!

 5. Vi har båda våra grabbar hemma fortfarande men en har tagit studenten i år och en har just börjat tvåan på gymnasiet. Om ett par år kan det vara tomt här också. Vad gäller katt så har vi avstått från att skaffa en ny sedan vår gamla dött. För resornas skull. Hur tänker ni kring det?

  • Gunilla Yourstone

   Katten är Alexanders, även om jag engagerar mig väl mycket. 😊
   Så vi kan resa som tidigare.

 6. Katter: Check. Fantastiskt hur de kan utfyllda vårt liv och hur konstigt det känns när man inte har dem bredvid oss. Turligt nog har vi dotter hemma än med körkort som kan passa kissarna när/om vi är borta. Men dagen närmar sig med stormsteg när bägge barnen flyttar ut och kanske flyttar katterna med. 🙀
  Sjukdom: Check. Kan/får inte resa just nu, men tar inspiration från er och andras resande i världen, så kanske det blir något annat än Kanarieöarna när det blir dags åka utomlands igen.
  Militären: Ej check. Är privatanställd, tills vidare i alla fall.

  • Gunilla Yourstone

   Ja man behöver en kattvakt.
   Nemo är egentligen min sons, så han tar hand om den själv när vi är borta.

 7. Nemo är så fin! Känner igen mig i det där med att köpa hela Zoo-affären, så kul att skämma bort de små djuren.

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är ju lätt att halka in på den shoppingsvängen. Inget får ju fattas. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *