Alltså en grej som verkligen stör oss är alla dessa perverst dyra hotell världen över. De liksom bara ökar i antal, känns det som, och de blir bara dyrare och dyrare!

Vilka är de, alla de som faktiskt har råd att bo på de här hotellen, som tycker att det är värt det liksom? Uppenbarligen är de ju ett gäng med tanke på hur många och stora hotellen är.

En plats där världens rikedom och överflöd blir särskilt synbar är väl Dubai, där vi alltså just nu befinner oss. Vi har googlat och googlat. Trixat och fixat. Men för att få plats alla 4 till ett pris som känns bara dubbelt så dyrt som det vi allra helst skulle betala, har vi fått göra avkall på det mesta. ”Strandnära”, utsikt, balkong o.s.v., var god stryk. Det är väl typ bara badkar och kylskåp som finns kvar från den ursprungliga kravlistan.

Vi hittade Savoy Central Hotel Apartments som är funkis för oss.

Men här kommer de. Hotellen som vi nästan hade råd att bo på. Nästa gång…

Bulgari Resort

Trevligt strandläge där, men passade inte oss, vi skulle ju liks inte på solsemester denna gång. 219.000 kr för en trevlig 2-rumslägenhet för oss alla fyra.

lyxiga hotell i Dubai

Nikki beach Villas

Känns 2:an trång, tänker vi oss att en strand-villa skulle bli komfortablare. Mer space och egen pool. 255.000 kr för oss totalt.

lyxiga hotell i Dubai

One & Only the Palm Dubai

Om the Palm, den konstgjorda ön i form av ett palmblad, känns mer aktuell, skulle One & Only kunna vara ett alternativ. Lite spartanska rum, men helt ok utsikt för kvällsdrinken. 119.000 kr för 5 nätter.

lyxiga hotell i Dubai

Rixos Premium Dubai

Än mer spartanskt blir det när vi halkar ner till 70.000 kr för 4 personer och 5 nätter, men kan man hålla till goda är Rixos ett trevligt alternativ i Dubai Marina.

lyxiga hotell i Dubai

Palace Downtown

Men nu var det ju inte en strandsemester vi var ute efter. I downtown går det som tur är att komma billigare undan. För bara 30.000 kr för 5 nätter kan man i stället satsa på utsikt över fontänen och Burj Khalifa.

lyxiga hotell i Dubai

Läs alla våra inlägg från Dubai här.

Välkommen att följa 4000mil på Facebook och Instagram för fler avundsjuka inlägg om för dyra hotell i världen.

 

Tags

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *