Jag har haft förmånen att under en period ha bott i Boston USA. När man bor i en stad hittar man ju delvis andra favoriter än om man bara är på besök några dagar. Man hittar områden som man trivs i p.g.a. dess atmosfär, snarare än att man kanske besöker muséer osv om och om igen. Detta är mina favoriter från min tid i Boston.

Freedom Trail

Bostons främsta sevärdhet. Som svenska är man ju inte jätteinsatt i den amerikanska historien, men Freedom Trail är ett utmärkt sätt att lära sig mer. Freedom Trail går genom de centrala delarna av Boston och är väl utmärkt. Det finns självguidade turer att köpa.

Hamnen och Aquarium

Bostons hamn är riktigt trevlig. Här sitter med med fördel en solig dag på någon uteservering och äter tonfisk. New England Aquarium är också värt ett besök.

Faneuil Hall

En trevlig marknad att besöka i centrala Boston.

 

Beacon Hill

Låt vara att min relation till denna stadsdel började lite frostigt. När jag först anlände till Boston, jetlagad och dan tog jag förstås en taxi till den adress där det var meningen att jag skulle bo i en företagslägenhet. Chestnut Street 2. Det jag inte hade uppfattat, trots att jag faktiskt varit i stan en gång förut, var att Boston och Cambridge, där jag skulle bo var två skilda städer, på varsin sida om floden. Jag tänkte nog mer att Cambridge var en del av Boston. Gator med samma namn existerade därmed i de båda städerna. Taxichauffören körde mig nu till Chestnut Street 2 i Boston och inte i Cambridge.
Byggnaden och hela gatan var extremt imponerande, men tyvärr passade inte nyckeln. Där stod jag med två tunga resväskor på en öde gata i Boston och hade ingen aning om vad jag skulle göra.

Som vanligt löste det sig. Jag lyckades baxa ner mina väskor till en större väg, fånga en ny taxi och tog in på ett hotell första natten.

Men området jag hamnat i visade sig vara ett av Bostons mest exklusiva bostadsområden med gamla ärevördiga tegelhus.

Under mina månader i Boston hände det ganska ofta att jag promenerade i det här området.

Charles River, MIT och Harvard Square

Området nere vid Charles River är ett populärt rekreationsområde där Bostonborna gärna tillbringar ledig tid. Inlines, cykling eller jogging är populära aktiviteter. Man fortsätter sedan till fots över floden till Cambridge och MIT. Här finns ett tekniskt museum med en ”Cosmonova-biograf”. Ta en picknick i gräset framför MIT och passa på att njuta av att mingla med några av världens skarpaste hjärnor! Harvards campusområde är också trevligt att besöka.

Till kvällen är Harvard Square perfekt. På min tid fanns där en riktigt bra mexikansk restaurang. Kanske ligger den kvar, kanske inte, men trevliga restauranger hittar du hur som haver i detta område.

Cape Cod

Cape Cod ligger 1,5 timme med bil ifrån Boston och är ett absolut måste om man befinner sig i området.

Härliga sandstränder och massor av atmosfär.

Concord

40 minuter inåt landet i stället ligger den lilla orten Concord. Vacker med gamla trävillor med sånna där klassiska amerikanska verandor och ännu mer historia finns här ute. För den som ännu minns romanen Unga kvinnor, som en gång räknades in bland klassikerna, så utspelar sig denna roman här.

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

 

6 Comments

 1. Åh vad roligt att läsa om Boston, jag älskar den staden!

  • gunilla yourstone

   Kul, jag har också, som du kanske förstår, ett speciellt förhållande till Boston. <3

 2. Marina

  Det ser verkligen trevligt och mysigt ut. Och som du säger, bor man en tid så får man ett annat förhållande till platsen jämfört med om man turistar.

  • gunilla yourstone

   Ja visst är det så. Och man börjar uppskatta delvis helt andra saker.

 3. Sandra

  Hej
  Har precis hittat er resblogg,
  Så kul då jag är lika reseintresserad som er!
  Har varit runtbom i världen på många ställen men har fäst mig vid Usa nåt så oerhört.
  Gjort 5 rätt stora rundresor dit; men Boston och Cape cod står på tur nu.
  Därför undrar jag om du vet vilken ort eller vilka orter på Cape cid som är mest sevärda?
  Mvh Sandra

  • Gunilla Yourstone

   Hej, vad kul att du har hittat till vår blogg.
   Dessvärre var det så länge sedan jag var till Cape Cod (1995), så jag kan inte ge några specifika råd. Men som jag minns det var det längst ut som det var som bäst.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *