Vi läser fullständigt grymma mängder resebloggar. För att det är roligt med resor, för att vi numera känner många av resebloggarna och tycker att det är kul att ”hänga med” på deras resor. Och för att hålla koll på ”branschen” liksom.

Och vi uppskattar alltid lite, lite extra när man får dra på munnen lite, eller när vinkeln är en liten smula annorlunda än vad man kanske är van vid.

Här kommer 5 blogginlägg som vi läst senaste tiden och uppskattade lite extra just för att de var annorlunda och roliga.

LadiesAbroads dråpliga ryggskotts- och magsjukehistoria är verkligen bland det roligaste vi läst på väldigt, väldigt länge. Vi skrattade så tårarna rann. Och längre ifrån prettovarning och arrangerad perfektion får man väl leta efter. Kanske blev det ännu roligare i och med att jag själv drabbades av både ryggskott och magsjuka i Mexiko i vintras.

roliga reseblogginlägg
Foto: LadiesAbroad

FantasyDinings rapport från den taiwanesiska temarestaurangen Modern Toilet är bland det sjukaste jag läst på länge. Här ”kan man äta ”hot pot” från en toalettstol, dricka urinfärgad dryck samt avsluta måltiden med den perfekta klicken chokladglass”.

Galet!

roliga reseblogginlägg
Foto: FantasyDining

FlyingDrydens redogörelse för kanadensisk humor är så kul. Sånt gillar vi! Alltså: ”Remember ICQ? No? Have your ID ready.

roliga reseblogginlägg
Foto: FlyingDryden

Inte humor på det sättet, men väldigt fyndigt, är FreedomTravels redogörelse för Nordirlands alla inspelningsplatser för Game of Thrones. Man känner verkligen igen platserna i verkligheten från bilderna från tv-serien.

roliga reseblogginlägg
Foto: FreedomTravel

Johnnybajdzjan är verkligen expert på att bygga små underfundiga stories från resor. Bäst i närtid tycker vi kanske att historien om smusslandet med ”Den döda i Bagageutrymmet” är.

roliga reseblogginlägg
Foto: Johnnybajdzjan

Vilket är det roligaste reseblogginlägget du läst den senaste tiden?

Vill du ha fler tips på roliga resebloggar att följa och mer reseinspiration? Glöm då inte att gilla 4000mil på Facebook.

14 Comments

 1. Bra sammanställning, har lyckats missa alla de här inläggen! Ska ge mig på dem – de låter läsvärda allihop.

 2. Tack för tipsen! Var ett par inlägg jag inte läst där!

 3. Haha, vad roligt att du gillade inlägget;) Det var en sjukt rolig restaurangupplevelse. Ska läsa dina andra tipps också. Har missat flera av dem.

  • Gunilla Yourstone

   🙂
   Gick det att äta med god aptit? Jag är lite roligt att jag skulle få svårt att fä ner maten.

 4. Haha, jag kan dessutom mitt ICQ utantill. Verkar inte gå i huvudet. Fast klubben var stängd så jag hade ingen större nytta av det. Kanske lika bra ändå, inte min typ av ställen…

  Tack för länken!

  • Gunilla Yourstone

   Jag kan inte mitt. Var inte så dedikerad på ”sociala medier” på den tiden… 🙂
   Men kul ändå!

 5. Så bra…

 6. Jag tycker att jag följer alla dessa bloggar, men har ändå missat några av inläggen. Så tack för tips! Och tack för att du tipsar om vårt inlägg också förstås! Om man gillar Game of Thrones är Nordirland en fantastisk destination! 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Det är lätt att missa, så mycket som skrivs. Förmodligen har jag missat något annat roligt.
   Irland bilade jag runt på 1998, men Nordirland är ännu osett för min del.

 7. Vad roligt att vara med på listan och ännu roligare att ni hade så roligt åt historien!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *