Jag trivs faktiskt rätt bra just nu. Har kommit in i andra Corona-andningen där jag har upptäckt att det här med att mest skrota omkring för sig själv hemma är rätt trivsamt ändå. Och varje gång jag kommer på att det var nåt jag borde ha gjort eller fixat, så kan jag ju bara tänka att nej, det där, det måste ju bli sen efter Corona. Och så är det bra med det. Lugnt och stressfritt.

Så många verkar fortfarande kämpa emot. Kan jag göra det här? Får jag göra det här? Jag måste få göra det här! Söker efter boxen ytterkanter liksom. Själv känner jag bara: Don´t. Det är inte nu man ska leta kryphål. Alls. Får du en tanke, ska jag ta och göra detta, så är svaret nej. IVA är fullbelagt på flera håll och vårdpersonalen går dubbla skift.
Nu gör vi ingenting och så är det bra med det, tills det värsta är över av den här vågen.

Men så länge, 6 rätt sjysta grejer som jag tänkt på i veckan som gick:

Julklapp från Tysklands turistbyrå

I veckan kom årets första julklapp, ett kit från Tysklands turistbyrå med lite prylar, sadelskydd, tygkasse, matlåda mm. Roligt att bli överraskad. Och så börjar vi förstås genast tänka på den där resan som vi hade planerat med Tysklands turistbyrå förra året, men som förstås inte blev av som det nu var. Gemütliche byar, vin, slott. Riktigt sjyst resa faktiskt. Vi får se om den kan bli av ändå så småningom.

Överhuvud taget känns det som att turistbyråerna börjar köra igång lite mer nu igen. Italien och Ungern har jag bland annat varit på (digitalt då förstås!) nyligt.

Instabox

Har ni också upptäckt Instabox?

När man beställer varor på nätet kan man välja Instabox som leveranssätt. I stället för Schenker eller Postnord . Då får man sitt paket levererat i en box och man hämtar ut paketet med hjälp av en kod. Smart nu i pandemin när man absolut inte vill stå och trängas i en lång kö på ett utlämningsställe och helst inte låta någon annan tumma på ens id-handing heller.

Värmeljus refill

Nu under vintern går det ju drivor med värmeljus för att hålla humöret uppe. Vi köper alltid värmeljus i refill-form, har återanvändningsbara metallhållare och stoppar refill-ljusen i. I stället för att slänga en massa metallhållare hela tiden när ljuset brunnit ner. Finns att köpa här tex.

Bakbordet

Hur gick det till när bakbordet försvann från det svenska köket? Någon borde hållas ansvarig!?

Jag har ett bakbord som jag håller hårt i och aldrig släpper, fast det måste ju förvaras i källaren, någon annanstans får det inte plats. Gud så praktiskt att baka på en yta som kan diskas och sköljas av ordentligt, i stället för direkt på köksbänken. Hur kan man vara säker på att den blir ren både från bakterier och rengöringsmedel liksom?

Trådlösa lurar

Veckan lyft på jobbet är att jag äntligen beställt trådlösa lurar, så nu går jag runt och samlar steg under alla mina möten. Ska kanske börja träna också under mötena? Bara man inte börjar flåsa?

Myskoxecentrums Instagramkonto

Jag har nämnt det förut och jag nämner det igen. Mitt bästa Instagramkonto just nu är Myskoxecentrum. Deras ofattbart charmiga små filmer där en eller annan av deras myskoxar rullar sig i snön, grumsar med vattenkaret, frustar, galopperar eller kliar sig mot en trädstam, är just nu min dagliga garanti för ett stort spontant leende.

Eller. Egentligen är det väl den 7:e sak som är det allra bästa just nu. Men den får jag nog berätta om i ett annat inlägg. Om den håller i sig. Jag vågar inte riktigt hoppas än.

Umeå järnvägsstation

12 Comments

 1. Det finns så mycket att glädjas åt, tack för att du delar med dig! Får mig att tänka på mina egna, små glädjegrejer i hemmavardagen som lyser upp och glittrar till väldigt ofta.

  • Gunilla Yourstone

   Det är väl det som är hemligheten med att vara nöjd och lycklig, att man kan glädas åt det lilla. 🙂

 2. Instabox är smart ja. Här i Finland jobbar redan alla med sånna boxar. Alltså både Postnord och finska Posti, men också andra leverantörer 🙂

  SMART med refillvärmeljus! Hade inte hört om!

  • Gunilla Yourstone

   Intressant att Postnord också har boxarna i Finland. Då kommer det nog snart här också. Hår i Umeå startade Instabox precis och Christofers dotter har börjat köra åt dem.

 3. Margareta

  Myskoxarna! Nu fick de en följare till 😍
  Skulle gärna åka till Dovrefjäll för att fota myskoxar, men det lär få vänta ett tag.
  Bra med fokus på det positiva 👍 Många av oss har det ju trots allt väldigt bra.

  • Gunilla Yourstone

   Visst är de underbara! 🙂
   Ja livet är faktiskt inte så tokigt under dessa omständigheter heller.

 4. Kul tips med både myskoxar och värmeljus! Fick också precis hem mina första brusreducerande lurar. Ser fram emot att testa dem, just nu är jag mest glad för alla ljud jag nås av 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Haha, ja har gott varvet runt nu och kommer att bara obotligt osocial resten av mitt liv. Det har gått för långt liksom! 🙂

 5. Igenkänning på paketet 🙂 Och haha, vad kul att du berättar vad de där boxarna är. Jag har sett dem ibland och undrar alltid. Är det nån som använder de där …? Vad ÄR det …? 😉

  • Gunilla Yourstone

   Det verkar ju växa snabbt med boxarna, se Jennifers kommentar om Finland. Christofers dotter har börjar jobba för dem, så vi tycker förstås det är bra om de ”slår”. 🙂

 6. Men alltså, refiller till värmeljus – hur smart är inte det?!
  Jag måste ge mig ut och leta rätt på sånna, det känns som en självklar grej att använda, nu när man vet att det finns 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja så bra! Klicka hem dem på nätet i stället, bästa alternativet i dessa tider. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *