Äta och dricka ska man göra även på resa och gärna minst 3 gånger om dagen. När vi började resa i 20-års åldern föll det väl oss aldrig in att man kunde börja fundera på var detta skulle ske innan man väl stod där och var hungrig eller törstig.

Med stigande ålder och smak för det goda livet, samt även helt anda möjligheter till research i och med Trippan och andra världsomvälvande nyheter på internet-himlen, tillbringar vi mer och mer tid  med att hitta den optimala platsen för näringsintag, med den vackraste utsikten och skönaste stämningen.

Här kommer våra 6 skönaste barer med utsikt, värden över.

DSCF3605

Buza 2 Dubrovnik

På utsidan av stadsmuren i västerläge ut mot öppet hav. Trångt och enkelt, drycker på flaska och jordnötter typ. Perfekt tid är (som alltid) solnedgången och förstås är det populärt, man får vara beredd på att hänga en stund för att få tag på en sittplats.

Men oj, vilken stämning. Och vilken solnedgång!

DSCF3600

Seven Hills Restaurant Istanbul

Rooftopbar-guiderna till Istanbul nämner oftast de lite högre belägna skybarerna uppe i Galata-området i det moderna Istanbul. Vi har själv inte besökt någon av dem, men tvivlar inte på att de är fantastiska med en panoramavy över Istanbul.
Men vi vill slå ett slag för en doldis. På Seven Hills Restaurant, beläget på taket till hotellet med samma man sitter man inte lika högt upp, men med fantastisk utsikt över och i omedelbar närhet till både Hagia Sofia, Blå Moskén och Bosporen.
Fantastiska skaldjurstallrikar såväl som enklare meze serveras.
När ska man komma? Behöver vi säga det? Strax före solnedgång förstås!

Hur hittar man hit? Gå bakom Hagia Sofia, mor ingången till Topkapipalatset. Här ser man takterrassen och hotellets stora skylt. för att nå ingången måste man sedan gå runt utgrävningsplatsen som ligger här.

Seven hills hotel restaurant istanbul blue mosque

DSCF4888

DSCF4924edited

DSCF4932edited

Marinis on 57 Kuala Lumpur

Granne med Petrona Towers, på våning 57, snygg inredning och med en avslappnad trevlig stämning. Inte konstigt att vi är förtjusta över baren med Kuala Lumpurs bästa utsikt.
Ingång vid Mandarin Oriental.

IMG_1751

IMG_1755edited

IMG_1760edited

IMG_1772edited

Siricco och the Breeze Lebua Bangkok

Lebuas två skybars/restauranger är lika fantastiska som välkända. Dyrt och med dresscode. Många är de Bangkok-turister som fått vända redan vid hissen upp för att man klätt sig tillräckligt ”Stylish chic”.
Om man bor på hotellet och i club-rum får man dessutom tillgång till the Breeze dagtid.

Missa för allt i världen inte drinken the Experiment, där man får blanda själv med sitt eget kemi-kit!

186593_15061916480030063607
Hotellets egen bild
lebua
Hotellets egen bild

DSCF4249

DSCF4227edited

DSCF4278edited

DSCF4371

Marina Bay Sands Singapore

Ytterligare ett hotell med skybars. Bäst utsikt tycker vi att man har från nattklubbsdelen av restaurangen Cé la vi, ingång vid entrén till infinitypoolen.

IMG_1306

IMG_1312 IMG_1319

Och en bonus: Tokyo city view, Roppongi Hill

Egentligen ett observation deck med bar/restaurangdel. Ingen magiskt stämning eller snygg inredning, men väl med Tokyos bästa utsikt. Avgift för att åka upp.

IMG_4898

DSCF4848 DSCF4852

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

 

Tags

One Comment

  1. Pingback: Guest bloggers to the site! – The Rooftop Guide

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *