Plötsligt händer det. I Grekland får vi jackpot i solnedgångar. Alla 8 kvällarna bjuder på makalösa solnedgångar i världsklass. Vi själva är dessutom med på noterna varje kväll, perfekt uppstaplade i bästa läge. Men varsin drink i handen (nej, det var visst bara några av kvällarna), i perfekt tid och redo att njuta till max.

Vi kör väl en snabb-genomgång?

1. Flyget ner till Aten

Det börjar redan innan det börjar. För första kvällen landar vi vid 8-snåret på Atens flygplats och solen har redan gått ner. En sån tur då att vi fick fönsterplats i västerläge på flyget och kunde fånga solnedgången därifrån. Över norra Grekland. Eller om det nu var Bulgarien?

2. Pollonia Milos

Vår första ort på Milos är Pollonia i norr. Här sänker sig solen ned i havet på ett närmast japanskt sätt. Vi har förstås förberett oss minutiöst med bäst-platsen och alla tilltuggen. Men var är alla andra? Vi får i det närmaste solnedgången för oss själva i kväll?

3. Tripiti Milos

En så kallad två-stegs-raket. Vi inleder solnedgången vid ett litet kapell beläget på en kulle ut mot havet, ovanför amfiteatern. Havet blir honung och grekiska flaggan vajar. En fåraherde tar in sina får under oss. I övrigt är vi ensamma i universum!
Raska steg upp till vår nya hemmaby Tripiti. Och slutspurten av solnedgången hinner vi med från vår väderkvarn här. Utsikt förstås över kullen och kapellet vi just besökte!

4. Tripiti Milos

En repris vid väderkvarnen. Alla trix är tillåtna. Lokalt vin. Lite vindruvor. En katt. Kanske är himlen ännu vackrare i kväll?

5. Aten

I Aten sitter vi strategiskt uppallade på varsin barstol på takbaren till Hotel Central. Vi har utsikt över Aten, Akropolis och solnedgången.

6-7 Meteora

Kan det bli ännu bättre? Ja, tydligen. För i Meteora får vi riktiga dröm-solnedgångar två kvällar i rad. Högst upp på klipporna samlas vi. Alla vi som inte kan motstå en solnedgång. Och vi får vår belöning.

8. Sounion

Måttlighet är en dygd. Sägs det. Så borde vi inte vara nöjda nu? Besinna oss? Vi som fått så mycket skönhet gratis av solen denna gång. Nej, vi suktar förstås efter mer, människor som vi nu är. Så vår sista kväll övernattar vi inte praktiskt på Sofitel vid flygplatsen. Vi kör ner till havet, söderut. Men inte ens här nöjer vi oss. Man kunde ha betraktat solnedgången bekvämt från soldäck på vårt hotell, som övriga gäster. Men icke. Vi ska prompt gå den 20 minuter långa promenaden ut till den sydligaste udden. Till Temple of Poseidon. Med mindre ger vi oss inte. Och det gör vi ta mig tusan rätt i!

 

6 Comments

  1. Greklands solnedgångar är magiska! Jättefina bilder!

  2. Alexandra

    Jätte fina bilder 4000mil 🙂

  3. Då ska jag komma ihåg Hotel Central om jag någon gång hamnar i Athen!

    • Gunilla Yourstone

      Gör det! Fast tror att det finns ganska många skybars med bra utsikt i Aten.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *