Över påsk var det sedan länge bestämt att Christofer skulle åka till Göteborg. Det var ett brädspelskonvent som han och en gammal barndomsvän med samma nördiga böjelser skulle medverka på.

En SJ-biljett i 1:a klass sovvagn bokades. Sovvagnarna går direkt mellan Umeå och Göteborg. Ett bekvämt sätt att ta sig mellan städerna. Men inte billigt, åtminstone inte om man gillar 1:a klass och egen toalett.

Nu blev det ingen resa. Förstås. Konventet ställde in och regeringen avrådde från resor.

avboka en tågbiljett hos SJ

Christofer kontaktade SJ och fick via chat’en avboka sin, egentligen icke av- och ombokningsbara biljett. Precis som vi läst att SJ lovat. Han fick ett tillgodokvitto att använda för ny (valfri) bokning inom 180 dagar. Det vill säga, ny bokning måste göras innan den 8:e oktober i år.

Antingen bokar Christofer Göteborg, sovvagn 1:a klass ensam till Göteborg igen. Nytt försök på samma resa.

Eller så bokar vi en gemensam resa i höst. Räcker till massor av spännande. Om man inte prompt måste ha en 1:a klass sovvagn.

avboka en tågbiljett hos SJ

Vart ska vi åka?

Så vart ska vi åka? Vad finns det för spännande inom Sverige att hitta på i höst?

Turné Västsverige

Vi har ju varit inne på Västsverige förut. Redan innan pandemin. Vandra den nya Pilgrimsleden Mullsjö-Sandhem-Vistorp. Som nu blir en del av Sankt Olofsleden. Besöka Läckö Slott. Ett av Västsveriges sju underverk.

Åka Sveriges sötaste järnvägssträcka Lidköping–Mariestad över Kinnekulle.

Vandra Kuststigen i Bohuslän. Kanske även ut på någon ö?

Törs man tänka att vi hinner en sväng till Hotell Tylösand också, tro?

avboka en tågbiljett hos SJ
Tylösand

Turné Skåne

Skåne är nästan lika exotiskt för oss som södra Europa. Tänk om vi skulle slå till på en liten Skånesemester? Skåneleden vid Österlen? Kullaberg? Söderåsens nationalpark?

Det känns som att det är vandring och natur som lockar mest i Skåne, men kanske finns det annat också man kan ta sig till med tåg?

avboka en tågbiljett hos SJ
Österlen
Söderåsen

Vad tycker du?

Har du några bra förslag på vad vi borde hitta på inom Sveriges gränser för våra SJ-pengar? Vart borde vi åka? Vad borde vi se?

Skåne

 

6 Comments

 1. Anneli

  Konstverket Nimis vid Håle Stenar, Skåne!

 2. Anneli S

  Vandra i Ramvikslandet i Bohuslän. Otroligt vackert säger jag som är uppväxt i Bohuslän. Älskar Bohuslän på hösten då de flesta turister åkt hem och det är mer folktomt.

  • Gunilla Yourstone

   Ser fantastiskt ut, där skulle vi gärna vandra! Tror också på off-season för Västkusten.

 3. Visst ska ni åka till västkusten offseason! Vandra på Ramsvikslandet eller havsnära runt Bohus Malmön. Tjurpannans naturreservat och Väderöarna står på vår bucket list!

  • Gunilla Yourstone

   Ja det låter härligt.Det kanske blir till att boka den resan i höst. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *