Hemkomsten

Flyget hem från Seoul är ju bokat till Umeå förstås. För mig och tonåringarna.

Men en utbildning för jobbets räkning i Stockholm har dykt upp på tisdagen, dagen efter vår hemkomst. Som min arbetsgivare absolut vill att jag ska gå. Så jag har bestämt mig för att skicka upp tonåringarna själv på den sista flighten från Arlanda till Umeå. Har sett till att min resväska knuffas av på Arlanda, medan de två andra går hela vägen.

Vår flight från Beijing till Stockholm är sen in. Jag börjar skruva lite på mig där under inflygningen. För hinner vi med detta nu? Passkontroll, hämta ut min väska, ta oss till terminal 4? Det får helt enkelt bli en specialare. En nödlösning. Jag och barnen hoppar av så snabbt vi kan och småspringer mot passkontrollen. Lyckas få en bra position, bara några få personer före i kön. Bakom oss fylls kön snart på.

Sedan rusar vi förbi bagagebanden, ut genom tullen och vidare till 4:an. Ser barnen passera genom säkerhetskontrollen. Instruerar Alva, direkt där uppe ser ni gaten på tavlan. Gå och sätt er där direkt. Telefonen på med ljud. Om något skulle krisa där uppe. Småjoggar tillbaka. Tillbaka in till bagagebandet kommer jag ju inte nu. Men har instruerat syrran och gänget att ta med min väska ut. Och hålla utkik utifall att även Alvas och Alexanders väskor skulle komma här. Trots allt. Tull och sånt, ni vet.

Efter en stund kommer de ut. Med min väska. Men inga av tonåringarnas väskor. Bra, då verkar det funka.

Hej då till syrran och gänget. Samma väg tillbaka ytterligare en gång till Skycity och järnvägsstationen. Här ska jag stuva ner pappa med muntlig instruktion om att ta hissen och inte den livsfarliga rulltrappan. Han ska vidare till Gävle.

Så bara jag kvar. Enkelt och lättarbetat.

Det blir Arlanda Express in till city. Äntligen får jag ringa Christofer efter obehagligt många timmars radiotystnad. Snabb promenad till hotellet. Mina kläder är alldeles för tunna för Stockholmskvällen. Uppdatering via jobbmobilen. Men nu är min utbildning inställd! Hej och hå. Det var väl festligt? Snabbanalys av läget ger att jag ju kan jobba från Stockholm ändå. Har ändå ett möte här onsdag eftermiddag också. Och Travel News Market på torsdag.

Tung sömn redan klockan 8.

Christofer ansluter

Jag jobbar från Myndighetens lokaler på Målargatan i Stockholm. Får man vara så här pigg och fräsch? Behöver bara en energybar som blivit över från resan som lunch. Slutar strax före 3 och möter upp Christofer på Centralen. Nu blir det riktig lunch. En sen variant. Vi bor på Lord Nelson i Gamla stan. Christofer har bokat. Hotellet måste vara en våt dröm för alla utländska turister. Kanoner, galjonsfigurer, flaskskepp och skeppskikare i varenda hörn. I vårt rum ett självlysande segelfartyg över sängen.


På kvällen äter vi tapas på R.Madrid Tapasbar på Hornsgatan med Christofers syster som också är i stan.

Onsdag

Jobb från Målargatan igen på onsdag. Några själar till som sitter här i lokalerna idag och jobbar. Mejlar fram och tillbaka en lång stund med en kollega, Monika, från annan ort som jag aldrig träffat irl. På eftermiddagen, ute vid kaffeautomaten tittat en kvinna trevande på mig:

– Var sitter du. Annars menar jag?
– Umeå! Bred norrlandsdialekt. Man måste ju bygga på sitt rykte.
– …vad heter du? Brydd blick.
– Gunilla Yourstone!
– Det är ju jag som är Monika!

Vi har alltså suttit hela dagen vägg i vägg och mejlat varandra. Utan att fatta att den andra också var här på kontoret i Stockholm!

Middag på Vapiano, Gamla Stan med alla Christofers syskon på kvällen. Eller ja, alla syskon på mammas sida. Det finns fler på pappas sida.


Travel News Market

På torsdagen är det Travel News Market på Waterfront. Första gången Christofer är med. Vi pratat med Sri Lanka, Filippinerna, Tjeckien och Tyskland, som alla storsatsar i år. Danmark, Norge, Österrike och Malta. Och många fler förstås. Ser på VR-film hos Irland/Nordirland. En natur som ser ut att passa oss perfekt.

Kristina från Tjeckiska turistbyrån

Kul men jobbigt event som tar på. Tjeckien bjuder på lunch, samtidigt som vi lyssnar på föredrag av bloggen FreedomTravel. Vi tar en break vid 4 och shoppar lite på Åhlens. Träffar en läsare som känner igen oss.
Filippinerna avslutar dagen på Waterfront med dansuppvisning och en sjukt skicklig bartender.

Dags att dra sig mot Centralen, SJ Lounge och nattåget till Umeå. Men detta förtjänar förstås ett helt eget inlägg.

 

8 Comments

 1. Puh, stressigt där på flygplatsen …! Kul att ses på mässan, även om det blev kort. Och roligt att ni kom till Tjeckien-eventet! 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja lite stressigt. Fast man har varit med om värre. Mer regel än undantag att man får springa på något av alla byten, tycker jag.
   Ja kul att ses. 🙂

 2. ann beutler

  Ja jisses, det kallar jag tempo! Det ska vara en ungdom:) till det! Kan vem som helst besöka Travel N Market?

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, jo lite stressigt där ett tag. 🙂
   Travel News Market är bara för branschfolk.

 3. Låter svettigt värre för en snigel, men tänk så mycket du fick gjort! Efter den rusningen måste det ha känts som torpet på landet när ni väl var hemma igen. 😄

 4. Smått stressigt, men verkar ju ha fungerat bra ändå 🙂 Hoppas Travel News Market var till belåtenhet!

  • Gunilla Yourstone

   Travel News Market är ju enormt trevligt och även lite uttröttande. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *