Irrationellt. Galenskap helt enkelt. Att ha en hund när man reser så mycket. Men livet är ju inte bara resor. Om vi reser 60 dagar per år, innebär det ju samtidigt att vi stannar hemma 305.

Och alla ni som har eller haft husdjur vet ju hur fullständigt underbart det är. Att ha hund är som att ha en evig ljuvlig liten bäbis som aldrig skriker och aldrig kinkar. Alltid bara är go, glad och tacksam dessutom ditt allra största fan! Sann och äkta kärlek.

Jag hade kunnat avstå allt detta själv. Mot avvägning av det extra besvär som en hund trots allt innebär. Men mina barn! Att få växa upp med en hund i huset är en gåva som jag verkligen vill ge dem. En ständig bästa vän.

Så han införskaffades ett höstlov för fem och ett halvt år sedan. Ullig, gullig och glad. Så har han förblivit sedan dess. Vår lilla Trulle, en Cavalier King Charles.

När resväskorna åker fram blir ha nervös. Bevakar hallen och dörren.

Han älskar att följa med på resa med bil. Ligger bara där i baksätet (låg tyngdpunkt!) och ser så okristligt nöjd ut med att ha lyckats prångla sig med, trots allt.

Och tåg! Bara vi kliver upp på perongen på Umeå C gnyr han av upphetsning. Förmodligen för att han inser att ha SKA få följa med. Sköter sig exemplariskt i djurvagnen. Kisspaus i Sundsvall vid SJ´s personalbyte.

Utlandaresorna är förstås ett problem.
Blomvakt är bortrationaliserat för länge sedan. Den krukväxt som inte klarar någon veckas torka har Darwin tagit hand om för länge sedan.

Men hundvakt det måste man ha. Ibland blir det mamma och pappa i Gävle. Då blir det tåg först från Umeå till Gävle. Dumpning av hund. Sedan tåg till Arlanda. Och omvänt på hemväg.

Ibland blir det personalen på hunddagis där Trulle går. Då får han ha sina vanliga rutiner på dagarna och hänga med hem sen på kvällen. Också funkis. Fast kostar en slant. Men det får det väl göra. Nåt ska man göra med sina pengar.

Så visst går det bra att ha hund och resa mycket.

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

 

14 Comments

 1. Catharina

  Håller helt med, det är så värt att ha en hund. Jag är uppvuxen med hund och när jag träffade min man som är jägare så har vi haft jämthund och nu de senaste 14 åren beaglar. Vi reser inte alls lika mycket som ni gör, men det där med hundvakt har alltid varit ett litet problem. Men nu har dottern köpt hus här i Jämtland så nu är det lite payback 🙂

  • gunilla yourstone

   Ja hundvakt är ett problem, man hamnar liksom i skuld. Därför ät det ganska praktiskt att kunna betala för sig på hunddagis, och så är den saken ur världen.
   Ser fram emot att barnen ska bli så stora att de gärna är ensamma hemma hos mig och tar hand om hunden.

   • Catharina

    Sonen har varit hemma med vår hund flertalet gånger vilket varit fantastiskt, men nu när bägge barnen flyttat ut så har de självklart skaffat egna hundar, så nu är det inte ovanligt att vi får betala tillbaka igen. Otroligt söt hund ni har förresten, en King Charles Spaniel och helt rätt storlek.

 2. Ja jag skulle gärna ha en hund nu när jag är ensam men har tänkt på hur för krångligt det blir för mig som inte är så duktig på att planera. Men om jag reser mer i Sverige kan hen ju hänga med tänker jag. Men ja, bra att visa på att det går 🙂

  • gunilla yourstone

   Ja det är mycket att tänka på innan man skaffar hund. Bra är ju om man redan innan har någon nära släkting eller så som man vet gärna är hundvakt. Men visst går det bra så klart!

 3. Jag har alltid velat ha hund eller katt men för mig har det alltid varit ett problem. Vi reser och bor ofta på hotell både i Spanien och i Sverige. Vi har ingen som kan passa vårt husdjur. Tråkigt=d Så är det.

 4. emolis

  Det går jättebra att ha hund och resa mycket tycker jag. Dock är nog vår hund av annan åsikt för hon surar rejält när resväskorna kommer fram. Hon brukar vara hos mina föräldrar eller pensionat och hon stortrivs på båda, men nu senast fick hon vara hemma med dottern som inte ville följa med på vår resa. Så visst finns det fördelar när barnen är stora nog att stanna hemma 🙂

  • gunilla yourstone

   Ja man kan känna sig lite taskig mot hunden ibland när man sticker. Det är långa förnärmade blickar. 🙂 Men bara man vet att den triv när man är borta så…

 5. Marina

  Visst är det speciellt med hund. Jag har alltid haft hund och hade väldigt svårt att tänka mig en tillvaro utan, men just nu passar det inte in alls i vårt liv, men sedan får vi väl se vad framtiden har att erbjuda…

 6. Känner igen det där. Vi har en underbar hårig och glad katt som vi älskar så oerhört. Och då vi reser får han bo hos min mamma i Gävle. Vi brukar skoja om att när vi reser får han vara på ”5-stjärnigt all inclusive” för han blir så bortskämd där. 🙂

  • gunilla yourstone

   Haha, så brukar jag också säga, att Trulle åker på all inclusive! Fast mina föräldrar är 82 och 83 och mamma är väldigt dålig i kroppen och pappa blir mer och mer ansträngd pga det, så jag fasar ut dem som hundvakt mer och mer.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *