Vi valde att besöka Dubai under vårt norrländska sportlov, d.v.s. vecka 10, första veckan i mars. Vi hade då soliga fina dagar och perfekta dagtemperaturer. Det var varmt och skönt utan att bli hett och man orkade utan problem vara aktiv och titta på grejer osv. hela dagen.
Vi hade lite kyliga temperaturer på kvällen. Man tog gärna på en liten kofta lagom till solnedgång ungefär. Även i havet kändes lite svalt faktiskt, även om vi bara doppade fötterna under denna resa.

Dubai Marina

Vi är ju lite besatta av reseväder. Nöter nästan sönder väderapparna innan avresa och tillbringar alltid tid med att researcha ordentligt när bästa tiden att resa infaller, inför alla våra resor och destinationer. Just nu nojar vi till exempel på för fullt för att våren är sen i Europa inför vår stundande Prag-weekend om två veckor.

Detta var det vi forskade fram kring Dubais klimat inför vår resa.

November – april anses som den bästa tiden att resa till Dubai. Då är det varmt eller ”lagom varmt” och förstås soligt. Lite regn kan förekomma men det är små mängder och inte jättevanligt. Februari och december är de ”regnrikaste” månaderna.
Januari är den kallaste månaden, med dagtemperaturer på 23-24 grader och nattemperaturer på 14-17 grader.

Juni – september rekommenderas inte. Då är det superhett i Dubai, över 40 grader och dessutom en luftfuktighet på över 70%. Dessutom kan sandstormar blåsa upp och dra in sand över staden.

Oktober och maj är mellansäsong i Dubai, då det är lite hett, men ändå funkar att resa dit.

Vi tyckte alltså att vattnet kändes lite svalt i mars, men har förstått att i oktober/november är det ”badkarsvarmt”.

Kanske kan höstlovet/november någon gång, vara den allra mest optimala tidpunkten att besöka Dubai för en badsemester och ”behagliga” mars det mest optimala för en aktiv och upplevelsefylld semester?

Läs alla våra inlägg om Dubai här.

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för fler resetips i ditt flöde.

 

5 Comments

 1. Är också en sådan som kollar väder hela tiden.Gärna på lite olika ställen!
  Vilken tur vi hade i HK.
  Som svensk högsommar fast ganska fuktigt.
  Inga ytterplagg behövdes.
  I Thailand var det VARMT! 38 i Bangkok sista dagen där.
  Titti

  • Gunilla Yourstone

   Åh, perfekt väder. Det är ju annars den enda nackdelen med Hong Kong, att det är ganska stor risk för regn och låga moln.

 2. Desiree

  Tack för alla tips vad gäller Dubai, ska sparas tills vi åker dit (kommer dock att dröja lite, har några andra resmål innan dess)! 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Vad är det mer för spännande resmål på gång då? 🙂

   • Desiree

    Malta i vår och Florida på höstlovet! Har fått många bra tips från er blogg för de resmålen med! Yngste sonen vill alltid åka till Dubai när man frågar honom så dit åker vi nog ett annat höstlov 🙂 måste bara övertyga övriga familjen om att åka till mosken i Abu Dhabi…

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *