Som resebloggare läser man ju också själv en hel del andra resebloggar. Som inspiration till resor förstås men också som inspiration till vinklar och ämnen för inlägg på den egna bloggen.

Många bra bloggar finns det där ute och ibland springer man ju på de där inläggen som är så bra att man önskar att man själv hade kommit på och skrivit dem.

Några exempel:

Kategori: Humor och fyndighet

Är inte själva definitionen på en bra skribent att man tänker ”men precis det där kunde ju jag ha skrivit”?
Så känns det när man läser bloggen Dryden´s inlägg Har du verkligen varit där på riktigt? för precis så där nördiga är ju vi också. Älskar sånna insnöade diskussioner som t.ex. att exakt definiera när man kan anse sig ha varit på en plats eller inte. Och så gärna bli lite lagom osams också med den man diskuterar med.

Fabfämmes inlägg Säljslogan eller en komplett turn off är ett inlägg man skrattar högt åt. När det kommer till apan brister det helt. Galet kul.

Kategori: Att skriva så att det berör

Bloggen Bortugal är ingen reseblogg, utan en blogg om att som svensk bo utomlands, i detta fall i Portugal. Inlägget En hand på hans axel är så fint skrivet, så man rent får tårar i ögonen. Hatten av för att kunna skriva så.

Kategori: Iakttagande och reflektion

Vi skulle också vilja kunna skriva precis sånna här stilla reflektionsinlägg, som blir så bra som Johnnybajdzjan´s inlägg Stranden i paradiset. Eller?

Kategori: Hitta nya vinklar och frågeställningar

Bloggarens dilemma. Har allt redan skrivits om resor (rent logiskt vore det ju rimligt) eller finns det fortfarande nya fräscha vinklar och listor som ännu ingen kommit på?

En bloggare som är duktig på att om och om igen bevisa att det finns helt nya och fräscha ämnen kvar, är 155 cm utmanar världen. Ett exempel är listan Att samla på att stå på ekvatorn.

Ett annat inlägg med ny fräsch vinkel som vi önskar att vi kommit på är Jennifer Sandströms inlägg 5 platser som alla andra besökt, men inte jag.

Kategori: Katalogisering och helhetsgrepp

Nitiskt arbete och flit ligger bakom FreedomTravels Resa i världen. Om vi själva kommit på idén så hade vi förmodligen avfärdat den direkt som för tidsödande och ogenomförbar. Men FreedomTravel har faktiskt gjort det, samlat alla länkar till alla svenska resebloggares inlägg land för land i bokstavsordning.

Blogginläggen som vi önskar att vi kommit på

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler resetips och reseberättelser.

 

13 Comments

 1. Linda, 155cm.se

  Det HÄR var ett bra inlägg som jag själv hade önskat att jag skrivit! Tack för länkning och tack för tips om några inlägg som jag inte läst.

 2. Tack för länken! Jag tror inte att vi riktigt insett HUR mycket jobb det skulle bli … förrän vi var en bra bit in i jobbet. Och då ville man ju inte ge upp! Ibland är det bra att inte riktigt fatta innan … 😉

 3. Jag är ju egentligen ganska dålig på listor, kanske gjorde lite fler förra året eän någonsin. Men så dyker det upp en sån här rolig lista och helt plötsligt inser jag att listor kan vara kul.

  Ett inlägg med brudpar är en idé jag redan är såld på 😊😊

  • gunilla yourstone

   Härligt! 🙂
   Gör en brudparslista och en avundsjuk-lista du också! 🙂

 4. Haha, härligt inlägg och tack för länken! Många mer eller mindre smarta saker kommer man ju på som måste skrivas ner och det här är väl ett av dem. Och ständigt ett ämne för diskussion.

 5. Det som är bra med t.ex. ”nya vinklar och frågeställningar” är iaf att de ofta går att spinna vidare på, och jag älskar att hitta inspiration till egna inlägg genom andra bloggare – självklart ger jag ju cred och länkar till bloggaren som gav mig inspirationen 🙂 Men ibland hade man ju gärna varit först med ideen 😉

  • gunilla yourstone

   Andra bloggar är verkligen en källa till inspiration. Oftast kör jag inte samma ämne, men gör något nytt som jag kommer på när jag läst något annnat.

 6. Tack! Jag tycker du skriver väldigt bra också!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *