När proppen går ur, så går den nästan alltid ur rejält.

Jag befinner mig alltså just nu på en plötsligt påkommen pressresa till Filippinerna. Eller rättare sagt på hemväg, just precis när ni läser det här.

1. Maldiverna

Men tydligen är vinterns ranson av dylika paradis-upplevelser ännu inte nådd. För nu har vi bokat en resa till Maldiverna också över sportlovet. Lokala öar blir det, två stycken. Inga dyra opersonliga resortöar, annat än möjligen på dagsbesök. Det blir jag och Alva som åker och faktiskt, faktiskt Christofer också. Jag har ju bedyrat och bedyrat här på bloggen att det blir inga resor utanför Västeuropa här på ett bra tag nu. Men nu ville Christofer själv helt enkelt åka med, och hans läkare tyckte dessutom att det var en bra ide.

Man kan ju dessutom med goda skäl hävda att just en sol- och badresa med händelselösa dagar är den perfekta typen av upplärning i långdistansresans ädla konst igen. Någon dykning, eller ens snorkling blir det dock inte tal om för Christofers del.

2. Lofoten

Sedan fortsatte vi boka av bara farten. Lofoten har vi ju yrat om länge. Så upptäckte vi plötsligt en färja från norska Bodö till Reine i Lofoten. Och det förkortade ju avstånden rätt rejält om man säger så. Vi som trott att man måste hela vägen upp till Narvik och runt, liksom. Bara en 8 timmar lång bilresa från Umeå är ju löjligt nära och därmed fanns inga godtagbar skäl för fortsatt förhalande. Vi åker första veckan i augusti och därmed över min födelsedag. Stannar i endast 4 nätter eftersom stugpriserna är löjligt dyra däruppe. 3000 kr per natt för en familj på 4 plus hund.

Lite svensk fjällvandring i trakterna av Arjeplog blir det också på vägen tillbaka.

Så där ja, nu känns det plötsligt inte så ensamt och tomt och obokat längre.

 

18 Comments

 1. Ingela

  Känns bekant.. Man har inget bokat och sedan plötsligt ska man två vänder till Grekland. Life is good! 😍

 2. Agnetha Eriksson

  Hej!
  Hur ser flygresan ut som ni bokat från Umeå till Maldiverna? Vad blir kostnaden ca?

 3. Therese engh

  Hej. Min man har jobbat på Maldiverna, kudadoo. De satte upp sol paneler på ett lyxhotell. Kan rekommendera undervattens restaurangen… Vilka öar ska ni bo på?

 4. åh vad roligt!
  Och jag känner igen känslan, vi bokade in både en reda till Edinburgh och Paris så att man har något att längta och se fram emot 🙂 Men första Athen över nyår 🙂

 5. Åsa Appelgren

  Så härligt med bokade resor! Vi åker med barn och deras respektive till Borneo den 23 dec. Skall bli så spännande! Om du har frågor om Maldiverna så kanske vi kan svara. Var på lokalön Ukulhas dec 2017.

 6. Maldiverna och Lofoten, det är tydligen öar som gäller 🙂 Blir oavsett superbra! Btw, så går färjan till Moskenes och inte till Reine, fast färjan är ju inte långt bort. Kom ihåg bara att beställa biljett innan. De går ju inte så ofta direkt.

  • Gunilla Yourstone

   Jo jag vet men orkade inte riktigt kolla upp ortens namn innan jag skrev. Ibland är man lite lat. 🙂

 7. Lofoten är fantastiskt! Vart har nu bokat stuga? Jag gillade Haukland beach och Hamnøy allra bäst. Utsikten vid Å var också wow även fast vi tog inte den flera timmars långa vandringen ut till spetsen. Ta med fiskeutrustning!

  https://worldbytina.se/2019/09/09/the-north-trip-northern-norway/

 8. åh, två väldigt olika resor, men bägge destinationer ser lika fantastiska ut <3

  • Gunilla Yourstone

   Ja där kan man prata om skilda värdar. Men det är ju det som är så fantastiskt med att resa. Variationen man får. 🙂

 9. Vad kul att ni kan resa tillsammans! Vi har faktiskt inget inbokat nu, vilket känns lite konstigt. (Kom iofs hem från Egypten igår ;))

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *