Bor man i Umeå som vi, har man utmärkta förbindelser till övriga Sverige. SAS, såväl som BRA och Norwegian trafikerar flygplatsen med massor av avgångar dagligen. Vi flyger oftast till Arlanda eftersom vi  i regel föredrar att landa på Arlanda p.g.a. anslutningar och kommunikationer.

Sedan jag bytte jobb i september har jag dock flera gånger åkt på utbildning på Kungsholmen i Stockholm och då återupptäckt BRA, tidigare Malmö Aviation, som flyger till Bromma.

Och Bromma är ju förstås idioti. Big time. En flygplats precis mitt inne i Stockholm. På värdefull mark som borde ha varit bostäder eller annat nyttigt. När vi nu har en stor, fin och på alla sätt ändamålsenlig flygplats ute på Arlanda. Arlanda som dessutom har ett miljövänligt transfertåg till och från Stockholm C.

Men ändå. När Bromma nu finns där. Snabb transfer till Kungsholmen är det ju tveklöst. Man åker små propellerplan från Umeå. 2+1 säten per rad. Knappt ståhöjd i mittgången.

Och en vacker dag som igår, då jag senast åkte. Vilken inflygning över Stockholms innerstad! Gärdet, Gröna Lund, Stadshuset, Gamla Stan. Södermalm, mitt hem under 7 år!

Då är Bromma flygplats inget mindre än världsklass!

inflygning Bromma flygplats

inflygning Bromma flygplats

inflygning Bromma flygplats

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

 

6 Comments

 1. Ja, jag flyger också till Bromma en del då jobbets HK ligger i krokarna. Kan bara instämma, inflygningarna (och även när en ska flyga därifrån) är världsklass och visar oftast Stockholm från sin allra finaste sida! Bara just den detaljen gör ju BRA-flygen mer värda än SAS om en ändå ska in till stan och inte dra vidare.

  • gunilla yourstone

   BRA har ju lite bättre service på planen också. Det som talar för SAS och Norwegian är att bonuspoängen kan ta en lite längre ut i världen än med BRA.

 2. @gunilla yourstone det där stämmer inte riktigt för du kan kreditera dina intjänade poäng från BRA till Finnair.

 3. Linda, 155cm.se

  Så otroligt fina bilder, snyggt fångat av ljuset! Jag själv bor i Bromma och håller med dig, visst kan marken användas till mycket annat bra men jag håller dock inte med dig om att flygplatsen är onödig. Det är ju tack vare att det finns en liten flygplats som många flygsträckor runt om i landet kan trafikeras som gör att inte bara stockholmare har tillgång till Stockholm utan även den som bor långt bort kan komma dit med rimlig peng och bra flygtider. Tror tyvärr inte det kommer vara lika generöst med det om alla flyg ska rymmas på Arlanda.

  • gunilla yourstone

   Det var iPhonen som fick jobba hårt på den här flighten, men fotona blav skapliga ändå.
   Tror du inte att de skulle kunna göra rum för dem på Arlanda också? Tänkte att det borde gå bra, men jag vet ju förstås inte.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *