Under vår vistelse på Malta bor vi på ett verkligt klassiskt hotell. Det är Corinthia Palace Hotel mitt på ön, granne med presidentpalatset.

Detta är ett gammalt maltesiskt palats som gjorts om till 5-stjärnigt hotell. I själva det gamla palatset ligger restaurangen där vi äter frukost varje morgon. Sedan ligger rummen i en större tillbyggd del.


Detta är ett klassiskt hotell, det första i den numera rätt stora kedjan Corinthia. På väggen vid hissarna finns hotellets hela anrika historia med bilder på kändisar som varit här. Varav till exempel självaste Prins Philip. Han och Elisabeth bodde ju här på Malta under en period när de var nygifta och innan hon blev drottning.

På hotellet råder en förfinad stämningen så där. Ni vet så man kommer på sig själva att viska lite. Flera gången knackar det på vår rumsdörr. Man vill bara försäkra sig om att att allt är bra och att vi inte sitter där inne och liksom behöver något.

På baksidan av hotellet finns ett poolområde med flera olika pooler. Vi har ju ett rätt hektiskt schema under våra dagar på Malta, men hinner ändå med ett dopp en sen eftermiddag.

En eftermiddag är även vikt för på Athenaeum Spa på hotellet.

Vi gör en parmassage, vilket helt enkelt innebär att vi båda får helkroppsmassage bredvid varandra i samma behandlingsrum och av varsin massör. Jag älskar ju massage och brukar alltid passa på att unna mig när tillfälle ges, medan Christofer inte alls är lika van att få en sån här behandling. Men han njuter också av stunden.

Efteråt får vi te och kakor och torkad frukt i ett enskilt avslappningsrum och tillgång till en separat solterrass där vi slappnar av en stund i våra spa-morgonrockar. En mycket härlig och välgörande behandling.


Corinthia-kedjan har även två hotell vid kusten i St George Bay. Vi avslutar vår vistelse på Malta här med en skön och slappa dag i skuggan och med varsin ljudbok i öronen.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

Tags

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *