image

Efter 3 nätter i rad med alltför få timmars sömn, en nattvandring till toppen av det heliga berget Adams Peak på Sri Lanka (5500 trappsteg upp och ner) och så äntligen en chans att vila på the Plains Bungalow utanför Nuwara Eliya, vaknar vi till en minst sagt annorlunda tisdagmorgon.

För det första, vader och lår som järnbalkar. Man måste greppa dem med händerna för att få ner dem ur sängen. Vilken träningsvärk!

Men ganska snart visar det sig också att just denna dag har Expressens Allt om resor utsett Sveriges 12 bästa resebloggar. Och 4000 mil ligger på 4:e plats!

Oj oj oj, roligt och oväntat. Så här lyder omdömet:

image

”Välskrivet, roligt och med fina foton…” Man tackar, man tackar och tänk ändå att det finns fler med vår knastertorra nördhumor. Som att finna liv på Mars typ.

”…men uppdateras med ojämna och ibland långa intervall.” Korrekt. Vi levde länge efter devisen att om man inte har något vettigt att säga så är det lika bra att vara tyst. Dvs updateringar bara efter nya resor. Men sedan i höstas har vi faktiskt börjar ändra oss lite. Dvs att det kanske visst kan finnas något vettigt att blogga om även mellan resorna. Vi har därför börjat, och kommer att fortsätta skriva även mellan resorna ibland. Det blir lite tips och råd och best-of-listor bland annat. Men fortfarande bara reserelaterat förstås!

Vad tycker ni som läser, vågar man fråga det? Vill ni ser fler inlägg här på bloggen?

Har även sett att många andra bloggare delar upp sina resor i många kortare poster, typ en för varje ort eller upplevelse. Personligen föredrar vi själva att läsa om ”hela” resor. Vi vill gärna veta i vilken ordning man besökte saker, hur många dagar  man tillbringade på varje ställe och hur man förflyttade sig emellan. Därför skriver vi också så. Har redan smygfrågat någon läsare om detta och fått detta upplägg bekräftat, men tar gärna emot fler synpunkter.

Nå väl, detta oväntade uppmärksammande firades förstås grundligt redan samma dag med ”Världens vackraste tågresa”.

image

image

Tags

12 Comments

 1. emolis

  Ni får gärna uppdatera oftare för jag måste faktiskt säga att just er blogg är nummer ett på min topplista och jag läser många resebloggar. Kanske har det med att göra att ni verkar resa på samma sätt som vi ofta gör, men jag gillar också ert sätt att skriva med långa sammanhängande reseberättelser. Jag har t ex blivit ruskigt sugen på att göra en Kappadokienresa liknande er (skjuter den dock på framtiden med tanke på läget i Turkiet) och Angkor Wat guiden kommer komma väl till pass nästa år hoppas jag. Så fortsätt gärna som ni gör!

  • gunilla yourstone

   Wow, det var ett ännu bättre betyg än Expressens lista, eftersom det kommer från en riktig resenär!
   Tack!
   En teori är att den som väldigt konkret kan tänka sig att göra samma resa, uppskattar den sammanhängande reseberättelsen, medan den som mer vill bli inspirerad i generella termer gillar de kortare mer uppdelade inläggen?
   Skulle också (tyvärr) avvakta med Turiket med tanke på läget.
   Mvh Gunilla

 2. Roligt med uppmärksamheten i Expressen! Det är en intressant fråga om hur man ska lägga upp bloggandet, och jag tror inte att det finns rätt eller fel. Själv tycker jag att det är tungt att läsa alltför långa inlägg, då tröttnar jag lätt, så jag kan nog gilla uppdelat i mindre inlägg om det riskerar att bli långt. Men andra har ju bekräftat motsatsen så det bevisar ju bara att man gillar olika. Kanske blir det bäst om man skriver så som man själv trivs med. Ni har en jättefin blogg och förtjänar absolut en plats i Expressens lista!

  • gunilla yourstone

   Tack!
   Jag tror också på devisen att skriva det man själv hade velat läsa. Då kommer det från hjärtat så att säga.
   Mvh Gunilla

 3. Anette

  Blir alltid lika glad när jag upptäcker att det finns ett nytt inlägg. Eran blogg är väldigt kul och inspirerande. Ni gör precis den typ av resor vi själva gillar och brukar göra. Just nu ser vi extra mycket fram emot att läsa om Sri Lanka eftersom det är vårt nästa resmål :-).

  • gunilla yourstone

   Hej Anette, vad kul att du följer vår blogg!
   Sitter just nu vid poolen på vår safari-lodge i Udawalawe. I morgon blir det safari.
   Ska skynda mig allt vad ju kan att skriva när vi kommer hem, när åker ni?
   🙂

 4. Ladybird /Dita

  Grattis till utmärkelsen!
  Väntar ivrigt på reseberättelsen från Sri Lanka.

  • gunilla yourstone

   Tack!
   Det var oväntat men jättekul.
   Jo, vi är ju mitt i Sri Lanka-just nu, ska greppa tangentbordet direkt vi kommer hem! ?
   Mvh Gunilla

 5. Stort grattis! Jag tror nog också på att göra det man själv trivs med. Men en idé kanske kan vara att både ha sammanhängande berättelser men sedan även djukdyka i vissa platser/äventyr i enskilda inlägg? Så får man den där överblicken men kan samtidigt läsa mer om man blev jätteintresserad av typ dykningen på Malapscua, eller vad det nu kan vara?

  • gunilla yourstone

   Hej Sofia och grattis till dig också!
   Ja, men precis så tänkte vi faktiskt. Att prova att bryta ut fler berättelser ut den stora där vi känner att vi vill berätta mer.
   Vi har en hel del idéer hur vi ska ta oss annan Sri Lanka nu när vi kommer hem.
   Mvh Gunilla

 6. Anna-Lena

  Väntar med spänning på eran berättelse från Sri Lanka. Tycker inte ni skall ändra på ett vinnande koncept. Givetvis tycker jag som läsare att det är roligt om det kommer fler uppdateringar men du har också rätt i att om man inte har något vettigt att säga är det bättre att vara tyst. 🙂 Hittills har ni alltid haft något vettigt att säga. Men jag kan tänka mig att ni har hur mycket som helst att berätta.
  Hoppas din arm är bra nu!
  Ha det så trevligt på Sri Lanka!

  • gunilla yourstone

   Hej Anna-Lena
   Armen är i stort sett ok nu.
   Sri Lanka var väldigt trevligt. Reseberättelse är på gång!
   Vi kommer att behålla vår struktur med hela resor och sedan ”bryta ut” lite fler saker än vi gjort tidigare till egna inlägg. T.ex. som Adams Peak som vi redan publicerat.
   Mvh Gunilla

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *