Lite lustigt ändå hur ens förväntningar på livet förändras utefter rådande omständigheter. När vi besteg (eller beskidade?) Västerbottens högsta berg, kände vi oss lika exalterade efteråt som att vi just besökt något av världens sju underverk. Eftersom det var en utflykt som faktiskt kunde genomföras inom den egna sjukvårdsregionen. Vår värld och vårt universum sedan mitten av mars.

När Folkhälsomyndigheten förtydligade sina rese-direktiv härom veckan, uppfattade vi att de flesta svenskar blev glada och upplevde att de nu fick en utökad frihet. För oss var det tvärt om. Vi hade innan tolkat det som att vi fritt kunde bege oss inom vår sjukvårdsregion. Och den sträcker ända från kusten där vi bor bort till Norge. Mer än 5 timmars bilkörning. 2 timmar begränsar oss alltså ganska rejält. På två timmar kommer vi knappt ens till nästa stad norrut!

Men det gäller som vanligt att se fördelarna. För nu får vi ju faktiskt lämna vår sjukvårdsregion söderut, det visste vi ju inte om att det var tillåtet förut.

Så idag ger vi oss iväg på alldeles riktig resa. Helt galet. Först nu i kväll visserligen bara till vår stuga. Men sedan imorgon lördag korsar vi djärvt regionsgränsen söderut, kör våra lagstadgade 2 timmar, upplever så mycket vi bara kan både lördag och söndag. Och sover för säkerhets skull natten däremellan på ett litet hotell som vi hittat. Vi är galet exalterade över denna resa, som känns typ som det häftigaste vi någonsin gjort. Mot bakgrund av de senaste månadernas händelseutveckling.

Resan företas förstås utomhus, avskiljt och coronasäkrat. Dessutom inom gränsen för alla direktiv. Med en touch av lokal turistnäringsstötning också. För säkerhets skull och som extra krydda.

Vi berättar mer när vi kommit hem igen.

 

8 Comments

 1. Ann-Louise Paulsson

  Ja, det är konstigt hur annorlunda man ser på saker och ting nu jämfört med för några månader sedan. Från att ha drömt om Maldiverna och Seychellerna så blir jag nu alldeles pirrig i magen av förväntan bara jag lämnar Hammarby Sjöstad för några timmar. 🙂 Höjden av lycka skulle vara att få åka till Öland i sommar, något som tyvärr är bortanför tvåtimmarsgränsen. Hoppas ni får en riktigt härlig resa!

  • Gunilla Yourstone

   Ja verkligen. Men det blir ju lättare att få stora upplevelse och känna sig exalterad nu när man har låga förväntningar.

 2. Marianne

  Anar vart ni ska !
  Vi ska också till Höga kusten i helgen….
  Norrfällsviken, Rum och kök ska vi bo på… i stället för Portugal som vi planerade i slutet av december..
  Vi ser mycket fram emot vår resa med våra goda vänner som vi semestrat med i 15 år
  Vi kanske ses i helgen !

  • Gunilla Yourstone

   Ja visst är det höga kusten! 🙂
   Bor nedanför bron, Björkudden tror jag det heter. Ja kanske ses vi! 🙂

 3. Ser att ni ska dit vi eventuellt tänkt oss framöver.
  Kanske tar det längre än 2 timmar från Umeå, men ni kan ju räkna från stugan?
  Ska bli kul läsa om er resa.
  Ha det så trevligt.

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, proffs på att köra till Sundsvall. Var där varje vecka i jobbet i massa år. Till Höga Kusten på 2 timmar känns som lugnt. 🙂

 4. Dit vill jag också resa under coronan (anar precis som föregående Höga kusten). Verkar magiskt där.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *