image

En av de saker det råder allra mest brist på hemma hos oss är semesterdagar. De stretchas och tänjs nästan i absurdum. De ska ju räcka till så mycket, de små stackarna. Alla resor förstås, men även sommarstugan, släkten och barnens lov.

Så vi är verkligen inte vana vid extradagar runt resorna. En typisk uppladdning inför avresa går till ungefär så här:

Dagarna innan avfärd går tvättmaskinen varm. Kvällen innan resan packas resväskan parallellt med matlagning, läxläsning och allt det vanliga fixet. Morgon avresedag: sno ihop det sista i nessesären, stänga resväskan och ställa den i hallen. Lägga fram resehandlingar och annat till handbagaget på köksbordet. Åka och jobba som vanligt. Sno runt på jobbet och fixa så att allt klarar sig den tid man är borta (man är mycket mån om att ens frånvaro ska märkas så lite som möjligt, det får inte uppstå någon form av missnöje runt de ständiga resorna). Och så kasta sig på cykeln hem i sista sekunden, räkna ner pass, pilett och pengar i ryggan, greppa resväskan och kasta sig på 15:15 tåget söderut. Hunden är med och ska inkvarteras i Gävle.

I höjd med Ö-vik börjar man fundera på blommorna och soppåsen. Vattnade jag det ena och slängde ut det andra eller blev det tvärt om?

Samma efter resan. Hemkomst efter något dygn på resa via hunden, Gävle och tåget. Ofta sent på kvällen. Upp och jobba nästa dag oavsett antal timmars sömn.

Vilken sjuk lyx då inför Zanzibar att resa på söndag kväll, nyårsdagen (eftersom det var vår nyårshelg med barnen). En hel helg till rofyllt resefixande. Städa, tömma kylskåp i lugn och ro. Ett redigt träningspass innan avresa. Måla tånaglarna!

Så här vill vi alltid ha det. Hur nu det ska gå till?

reseförberedelser
Första bilden på Zanzibar. Tagen från vår terass.

3 kommentarer

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *