Första veckan efter semestern känns ju denna vecka som. Fast jag har ju faktiskt jobbat i två veckor. Förr-förra var dock i semesterläge. Bara några få medarbetare på plats och jag som ensam chef i enheten. Vilket innebär att arbetsuppgifterna blir sommar-relaterade. Kolla andras inkorgar och sånt.

Alvas flytt till Uppsala

Det som helt dominerat den senaste veckan är förstås att min dotter Alva har flyttat till Uppsala tillsammans med sin pojkvän, Eddie.

Den här tiden förra året flyttade Alva (och senare Eddie) till Berlin. Lagom till jul kom de dock hem igen och har sedan dess bott i vår källare.
Ny flyttar de för studier i Uppsala. Alva ska läsa biolog-utbildningen. Spännande förstås och samtidig igen en liten omställning för mig och Christofer. Helgen i stugan efteråt tänkte man hela tiden att ”när vi kommer hem så är ju Alva och Eddie där”. Men nej, inte längre.

Alva och Eddie i Padjelanta

Heltäckningsmattan på plats i stugan

På tal om stugan. Nu har vår beställda heltäckningsmatta kommit och Christofer har lagt in den. Jag hade många kval både före beställningen, under och efter den, men väl på plats är det både snygg och otroligt skön att sätta nakna fötter på. Precis det vi ville med köpet.

Umeås enda rooftop-bar

Sedan har vi också lyckats besöka Umeås ”nya” rooftop-bar Nor. Den har egentligen funnits ända sedan oktober förra året, men med vår tideräkning är det fortfarande ”nytt”. Den ligger på toppen av en nybyggd ”skrapa” på 13 våningar precis bredvid älven I resten av huset huserar hotellkedjan Clarion. Kul att Umeå mer och mer utnyttjar läget vid älven och vänder sig mot den i stället för bort från den.

Dags för höst-serie

Sedan, nu när höstterminen är här, är det förstås dags att hitta någon mysig serie att se på kvällarna. Vi har hittat Vår tid är nu, som gick SVTPlay för några år sedan. Super bra ju. Har du sett den?

FreedomTravel på besök

Jag har också hunnit träffa och äta lunch med resebloggarkollegorna Helena och Peter från FreedomTravel som åkte förbi Umeå på väg hem från Finland. Vi fick en trevlig lunch på restaurang Sjöbris uteservering på en ponton ute på Umeälven.

Helena och Peter från FreedomTravel

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

4 Comments

 1. Marianne

  Självklart har jag sett Vår tid är nu ! Jättebra
  Sedan kan jag rekommendera Happy Valley, en brittisk polisserie som sänts i tre säsonger. Spännande och jättebra. Sedan gillade vi också Carmen curls som bygger på historien om hur Carmen curls kom till . Dansk serie

  • Gunilla Yourstone

   Åh tack för tips, de kommer att behövas under den långa mörka årstiden. 🙂

 2. Vårt tid är nu är bra och välgjord!
  Tunna blå linjen är mitt tips till de som inte sett den serien. Tar också gärna emot serietips!
  Har också ett barn som flyttat nu och ja det är tomt, men vi får passa på att vara mer ego och resa mer🌞 Albanien och Seychellerna står på tur. Har läst era tips och tar gärna emot fler🙏🏼

  • Gunilla Yourstone

   Ja! Tunna blå linjen var ju superbra. Åtminstone säsong 1, 2:an tycker vi var sämre, tyvärr.
   Ja det finns helt klart både för- och nackdelar med barn som flyttar ut. Det viktigaste är ju att de är friska och klarar att stå på egna ben. En fantastisk ynnest för en förälder.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *