Resor (alltså förflyttningar) är ju alltid av definition uttröttande. Tycker i alla fall jag. Det är bara en fråga om exakt hur jobbigt det ska bli liksom.

Denna resa börjar 4 dagar innan den börjar. Redan tisdag åker jag söderut mot Gävle. Packningen är dubbel. En resväska med allt jag behöver under 2 veckor i Karibien. En kabinväska med det jag behöver för 2 dagars jobb i Stockholm och 2 övernattningar i Gävle.

Har ni provat att packa för 2 eller flera resor i ett så att säga? Det är rätt utmanande tankemässigt faktiskt.

Tisdag reser jag alltså till Gävle. Onsdag till Stockholm. Möte lunch till lunch. Torsdag återresa till Gävle där min Karibien-väska står och väntar. Jobb från Gävle fredag och så tåg ner till Arlanda fredag kväll. Här sluter Christofer upp. Som i sin tur kommer från Kiruna. Vi har inte setts på nästan 2 veckor.

3 ringer klockan. 6 går Air France´s flight till Paris. På Charles the Gaulle har vi 6 timmars väntan. Lite drygt, men Christofer har kollat upp att vi har Lounge Key här. Alltså en flygplats-lounge där vi kommer in gratis med kreditkortet.

På ”Challe” är det som vanligt kaos. Som det var kaos för 6 år sedan när vi var här senast och typ svor att aldrig återvända. För att flyga inrikes till Guadeloupe måste en passkontroll passeras. Lång oorganiserad kö med folk som tränger sig. Folk som är desperata för att de håller på att missa flighten. Typ alla utom vi. Bara 2 kassor öppna för passkontroll. På Frankrikes största flygplats.

Nu är vi bara glada att vi har 6 timmar här och inte mer normala 2.

Loungen visar sig ligga utanför säkerhetskontrollen. Vi måste alltså ut och sedan köa genom säkerhetskontrollen igen. Air France har en lounge innanför kontrollen. Men den kostar 75 Euro per person!

Okej, vi biter i det sura äpplet och går ut. ”Loungen” är ingen lounge utan ett café i anslutning till ett hotell, där personalen kan hämta några Snickers åt oss om vi visar Lounge Key.

Man orkar inte ens bli besviken. Vi har rest jorden runt och Lounge Key funkar på de flesta ställen. Från små flygplatser i Afrikas inland till Asien och Sydamerika. Men det känns på något sätt självklart att ”Challe” inte har någon.

Förr eller senare blir det ändå alltid dags att boarda. 8 timmar från Paris till Guadeloupe i Karibien. Nu är vi här. Har hämtat ut hyrbilen. Installerat oss i den lägenhet som ska bli vårt hem under de första dagarna här. 22 timmar dörr till dörr från Arlanda tog det. Challe behöver vi inte fundera över på 2 veckor nu.

10 Comments

 1. Anette Nilsson

  Själva resan till flygmålet är väl aldrig direkt rolig. Flygplatser, väntan och trånga flygplanssäten. Men sen när man får upptäcka det man planerat i evigheter före resan, det är liksom det man njuter så mycket av tycker jag.

  • Gunilla Yourstone

   Nej eller hur. Vet att det finns folk som njuter av att flyga men dit hör inte jag.

 2. EUR 750? 8400 spänn?! Var det La Premiere ni försökte komma in i?

  • Gunilla Yourstone

   Sedan senaste WP-uppdateringen (Gutenberg here I Come) har jag haft problem med att mina ändringar inte sparas. Flera gånger nu. 75 ska det ju vara.

 3. Monica Forsman

  Packning för två resor i en, min situationen just nu! På onsdag drar vi iväg härifrån UK till Lycksele för att fira sambons 80-årsdag tillsammans med 30 barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Därefter flyger vi ner till Tanzania på safari och sedan Zanzibar. Jag har noga studerat alla era inlägg om Zanzibar!
  En öluff i Karibien står också högt på önskelistan. Ska därför bli mycket spännande att följa er resa!

 4. Ja! Ser jättemycket fram mot att läsa om denna resa. Har under många år småkikat på Karibien själv, efter att jag var på Bahamas, men inte detaljgooglat. Har tom fundamentalt på en kryssning, minns jag hittade en med sex öar och bara en dag till havs. Ser fram emot att läsa om er rutt. 🌎

  • Gunilla Yourstone

   Det känns som helt rätt med Karibien nu när världen blivit så orolig. Om vi gillar det kanske vi kommer tillbaka ett annat år för mera öluff.
   Nackdelen med kryssning är ju att man hinner se så väldigt lite av varje ö.

 5. Charles the Gaulle är verkligen ingen höjdare, nu är det några år sedan jag var där senast men minns flygplatsen som väldigt rörig då. Hoppas nu att ni får en underbar resa och ser väldigt mycket fram emot att läsa om den!

  • Gunilla Yourstone

   Tack! 🙂
   Jo CDG försöker man ju undvika, men då och då finns det inga alternativ.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *