-Äntligen en riktig resa!
Tänkte jag spontant i helgen när vi mentalt började ladda upp för Albanien.

För det har varit lite bekvämlighetsvarning för oss på sistone. Sol- och bad resa till Zanzibar, viner och fine dining i Sydafrika. Flärd, Ilse Jacobsen-klänningar och flotta hotell, så man knappt känner igen sig. Man blir ju rent rädd att vi börjar bli medelålders bekväma! Därför var det med en påtaglig känsla av att komma hem, som vi började stuva fram vandringsskor, ryggsäckar, vandringsstavar och funktions-tshirts.
Det är ju den här typen av resor som är allra mest vi ändå. Att bege sig till något (halv-)ovanligt land, bortanför turiststråken. Bo enkelt, vandra, upptäcka nytt. Äta på guesthouset för att ingen annanstans att äta finns. Den enda rätten som serveras för dagen. Inte säker att det går att duscha någonstans. Primitivt och trivsamt och i oändligt vackra omgivningar.

Vi flyger till Albanien i morgon, tar tåget söderut i kväll. Inga riktigt fasta planer, för inget är bokat än, men tanken är att göra 3-dagarsturen Shkoder-Valbona-Theth-Shkoder. Där vägar bara finns bitvis, annars är det båt och vandring som gäller. Inte mycket finns skrivet på nätet, det blir lite av en chansning. Visst kommer det att gå någon form av transport efter första sjön?

Men så slog den där förargliga kristallsjukan till i veckan. Tredje gången nu. Värden snurrar och man blir oändligt trött. Så vi får se om den blir av med den där vandringen. Tänkte släpa med min ”trotjänare”
nackkudden Evolution pillow så att jag blir en skalman som kan sova precis överallt. Men i övrigt är det bara att anpassa sig efter vad som funkar.

Men Albanien ska det bli i alla fall!

 

6 Comments

 1. Siv Bergström

  Hej Gunilla
  Kul att läsa att ni är på gång igen och extra intressant med vandringen ni ska på . Håll dej frisk så jvi får läsa om den sedan.
  Om fyra timmar tar jag tåget till dottern i Stockholm och i morgon vid 8-tiden går vårat flyg till Kiruna vi fortsätter sedan till kvikkjokk och vandrar till saltoloukta.
  Vi kanske ses på Arlanda men vi ska ju inrikes så kanske inte, hur som helst ska ni ha en bra vandring

  • Gunilla Yourstone

   Ska göra mitt bästa! 🙂
   Kvikkjokk-Saltoloukta gjorde jag 1998. Riktigt vackert när man kommer upp så man har utsikt över Sarek. Missa inte Skierfe bara!

 2. Ser fram emot Albanien-inläggen här! Vi var inne på landet till en början, när vi planerade Balkan-roadtripen, men strök det från listan på grund av logistik, bilhyra och annat. Kanske får läge att återvända?

  Vandra lugnt! Eller förlåt, lugnt är ju sånt som medelålders håller på med. Vandra tufft! 😉

  • Gunilla Yourstone

   Helt rätt. Det måste vara ”medelålders yrsliga kärringar” som pysslar med sånt trams. Självklart går vi ut hårt! 🙂
   Albanien tror jag är ett land som är up and coming.

 3. Känner igen känslan! Efter ett antal storstadstripper med fint finnig längtar vi efter camping och att ta det som det kommer 🙂 Hoppas det går bra med hälsan!!!

  • Gunilla Yourstone

   Sitter nu i Shkoder i Albanien och har precis beställt in det som ska föreställa en grymt försenad lunch och njuter av att inte riktigt ha grepp om vad som kommer att hända de närmaste dagarna. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *