Igår landade vi hemma igen efter 13 dagar på resa.
Färöarna var förstås fantastiskt, men vägen dit och hem inte så tokig heller.

Vi har kört massor av bil, upplevt nära nog allt som Färöarnas ”huvudöar” har att erbjuda vågar vi nog påstå. Kört i tunnlar, upp på små, små bilfärjor, i dimma, farligt nära får och högt, högt upp på smala, smala vägar. Kastat oss in på mötesplatser vid möten, på ännu fler bara för att fota. Fått möte i enfiliga tunnlar och missat färjor.

Vi har fotot fler får än vi kan räkna till, vi har nosat på varandra och idisslat vidare på var sitt håll. De har inte i något större utsträckning lyssnat på oss när vi gång på gång gratulerat dem till världens vackraste hage.


Vi har ätit lokala fårkorvar, gourmetmat i Torshavn, fish and chips i hamnen på Kalsoy och våfflor serverade av fåriga små gubbar.

Lyssnat på kristna färöiska kanalen på bilradion, och gråtit av glädje när dimman glidit isär i just precis rätt ögonblick på kanske, kanske den här planetens vackraste plats.

Vad jag tyckte om resmålet

Ja men helt fantastiskt förstås. Christofer hade verkligen lyckats med att hitta ett resmål (kanske det enda?) som inte kändes som en Coronapandemi-kompromiss alls. Denna resa hade verkligen kunnat vara den perfekta 50-årsresan även i en värld utan pandemi.

Så tusen tack snälla Christofer för bästa tänkbara överraskningsresa.


Hur det gick att bli överraskad

Jodå tackar som frågar. Lite stressande from time to time, faktiskt. För hur ska jag kunna veta att Christofer liksom researchat rätt? Och liksom inte glömt något viktigt?

Jag fick smyg-googla ikapp helt enkelt, tur att man har så många kompetenta resebloggare att vända sig till i sin googling, Ladies Abroad, Flyingdryden och På Vift.


Packlistan då?

Ja om vi säger så här. Jag har aldrig haft med mig så mycket kläder som jag inte haft användning för på en resa förut. Outdoorkläderna har funkar bra. Jag instruerades att packa för ungefär 8 dagar utomhus och det var ju inga problem.

Men kläderna för kvällsbruk. Hm. Män kanske inte ska skriva packlistor för kvinnor? Slänger jag försiktigt fram som hypotes. ”3 trevliga klänningar för kvällsbruk”. Funkis för första kvällen i Stockholm men inte på Färöarna om man säger så. De har legat orörda i väskan, medan jag kväll efter kväll haft på mig mina svarta byxor som jag ändå packade och en trekvartstopp i lite höstigare färgsättning.

Den här hade jag typ alla kvällar

– Hur tänkte du här, frågar jag Christofer och håller upp en av klänningarna som han valde ut där hemma som lämplig?
– Jo men det kan ju bli 25 grader på Färöarna också, svarar han.
– No way, säger jag, det tror jag inte på.
Christofer googlar frenetiskt…
– Ehm… jag kan ha läst fel, maxtemperatur 16 grader, står det här…ja.


Missa nu för sjutton inga inlägg från Färöarna! Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och Instagram.

 

14 Comments

 1. Anette Nilsson

  Åh! Blir galet avundsjuk! Det får man väl bli? Och väldigt inspirerad till att komma dit nån gång. Man får väl börja spara eller ta nån lott….

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är klart man får bli avundsjuk, det blir jag alltid när någon annan reser! 🤪

 2. men så fantastisk resa!
  Ser fram emot alla kommande inlägg, kommer läsa vartenda ett varsamt – och åka SNART. Drömmer jag.
  Grattis!

  • Gunilla Yourstone

   Det var verkligen en overkligt fantastisk resa!
   Jag drömde också om Färöarna och plötsligt var jag bara där. 😅

 3. Grattis i efterskott! Och vilken bra överraskningsresa. Visst är det en fantastisk plats! Vill definitivt tillbaka en dag.

  • Gunilla Yourstone

   Tack! Helt fantastiskt! Fast kanske en sån plats som man bara åker till en gång? Vi får se vad som händer? 🙂

 4. Vilken fantastisk resa och vilka bilder! Ser så fram emot att läsa mer om vad ni gjort och få se fler bilder.

  • Gunilla Yourstone

   Tack och ja resan var verkligen fantastisk! Massor av inlägg med detaljer kommer pronto! 🙂

 5. Oj, är ni redan hemma :). Känns som att ni åkte häromdagen. Kanske för att det var då vi passerade er och undrade om vi kanske på något viss hade kunnat stöta på varandra. Men nära :). Stort grattis igen och njut av efterdyningarna.

  • Gunilla Yourstone

   Tiden går fort när man har roligt! 🙂 Ha det så bra på din resa också!

 6. Vilka otroliga vyer, tänk att man ändå inte måste färdas halvvägs över jordklotet för att få se sånt här 😍 Vilken fantastisk överraskningsresa!

  • Gunilla Yourstone

   Ja eller hur! Det denna pandemi gjort med oss alla är väl att få oss att inse att det finns stora upplevelser även nära. 🙂

 7. Åh så roligt med Färöarna! Jag ordnade faktiskt också en överraskningsresa dit till min man för några år sedan då han fyllde 30 🙂 Inte så mycket vandring då vi hade med oss en liten son, men det var ju så lätt att ta del av den fantastiska naturen ändå. Det ska bli spännande att läsa alla inlägg om er resa!

  • Gunilla Yourstone

   Åh vad kul att fler gjort samma grej. 😊 Jag tyckte att Färöarna var den perfekta överraskningsresan.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *