Hong Kong formligen svämmar över av bra ställen för den som gillar en sjysst utsikt. Här har vi samlat 6 favoriter som alla har sina fördelar.

Victoria Peak

Hong Kongs bästa utsiktspunkter

Kungen (ja eller drottningen då!?) av utsiktsplatser i Hong Kong. Victoria Peak är klassisk och mest känd. Och i detta fall är gammal verkligen äldst, Victoria Peak bjuder på den allra mest förnämliga utsikten i Hong Kong. Det är ett litet projekt att ta sig dit. Tramen som har 120 år på nacken har ofta kötider på i alla fall någon timme. Det ska gå bussar upp också, men dem prövade vi inte. Bäst är att komma en stund före skymningen, så att man får utsikten i båda dags- och kvällsljus.

På toppen finns ett antal restauranger, flera med utsikt. Det finns dels en utsiktspunkt utomhus som är gratis och sedan ett däck, Sky Terrace, som kostar pengar. Man kan köpa en kombinerad biljett redan när man köper biljetten till tramen. Biljetten gäller dock bara för en entré, så har man väl gått upp en gång, kan man inte gå ner och tillbaka igen.
Utsikten ÄR bättre från Sky Terrace, vi rekommenderar att köpa kombo-biljetten.

Priset för en biljett tramen tur och retur samt Sky Terrace ligger på 88 HK$

Hong Kongs bästa utsiktspunkter

Sky100/ Ritz Carlton

Hong Kongs bästa utsiktspunkter

Skyskrapan International Commerce Centre är Hong Kongs överlägset högsta och stod färdig så sent som 2010.

På våning 100 finns utsiktsdäcket Sky100 med en förnämlig utsikt över Hong Kong mer från nordväst.
Entrépriset är 151 respektive 168 HK$ beroende på om man bokar online eller betalar på plats.

Den törstige kan i stället åka ytterligare 2-3 våningar upp i samma hus och istället besöka en av hotellet Ritz Carlsons två barer med samma utsikt. TheLounge & Bar har drinkar, lättare mat och en strålande Afternoon Tea. Ozon serverar drinkar. Här är entrén förstås gratis.

Läs om vårt Afternoon Tea på Ritz Carlton här.

Hong Kongs bästa utsiktspunkter

Rampen vid Tsim Sha Tsui Promenade

Hong Kongs bästa utsiktspunkter

Varje kväll klockan 8 körs en ljusshow över skyskraporna på Hong Kongön, the Symphony of lights heter den. Vid Tsim Sha Tsui Promenade, alldeles intill Star Ferries har en ramp byggt just för att optimalt kunna avnjuta denna ljusshow. Detta är alltså en riktigt bra plats för Hong Kong utsikt på marknivå +1. Gratis förstås.

Hong Kongs bästa utsiktspunkter

Aqua / barerna längs Tsim Sha Tsui

Hong Kongs bästa utsiktspunkter

På Kowloon-sidan av Victoria Bay ligger ett antal sky-bars längs Tsim Sha Tsui Promenade. Vi har inte provat dem alla, det hade varken vår plånbok eller lever råd med. Vår sista kväll i Hong Kong tänkte vi bege oss till Phoenix bar höst upp i the Peninsula Hotel. Det visade sig då att just denna kväll var hotellet helabonnerar för någon typ av stora festligheter. Vi gick därför vidare till Aqua och avslutade vår Hong Kong-vistelse där. Vi förställer oss att alla skybars i detta område har en ganska likartad utsikt.

Hong Kongs bästa utsiktspunkter

Star Ferry

Hong Kongs bästa utsiktspunkter

Man kan köpa en dyr tur på Victoria Bay med Hong Kongs klasssika båtar med röda segel. Man kan också köpa en tur med Star Ferry för 5HK$. Särskilt på kvällstid är det snudd på magi att stå i fören eller aktern och förundrat kika ut över vattnet  och Hong Kongs skyline.

Hong Kongs bästa utsiktspunkter star ferry

Hong Kong Monetary Authorotys i Two international finance center

Entrén är belägen i källaren till köpcentret IFC på Hong Kongön. Det är gratis att åka upp till denna utställning på 55:e våningen, men man måste kunna visa passet för att få åka upp.

Utställningen struntar man förstås i, utan det är utsikten här uppe man är ute efter. Eftersom lokalen är vänd mestadels inåt ön har man inte den maffiga utsikten över Hong Kong Bay, men å andra sidan en väldig närkontakt med omkringliggande skyskrapor. En perfekt inledning på Hong Kongs utsikts-eldoradon!

Hong Kongs bästa utsiktspunkter

Läs om vår resa till Hong Kong här.

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler resetips och reseberättelser.

 

Tags

7 Comments

  1. HKG 🙂 bästa stället för snygga views.

  2. Där fanns absolut ett par goda tips i fall jag kommer åka tillbaka till Hong Kong. Victoria Peaks var vackert men fruktansvärt eftersom de inte har kapacitet till så många turister och att köerna därför blir därefter. Försökte promenera tillbaka tills stan på kvällen men det gick inte särskild bra så jag fick nog gå tillbaka och ställa mig dryga timmen i kö.

    • gunilla yourstone

      Ja det var halvdrygt med tramen. Men som sagt, det finns ju bussar också. Bara det att man vill ju åka tramen.

  3. Wow vilka ställen och vilka vyer! 🙂

  4. Pingback: Att fira födelsedag utomlands (eller inte) - RESFREDAG.SE

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *