Denna resa bokades ju för ganska länge sedan. Innan vi egentligen kunde vara säkra på att alls kunna resa. Eftersom vi hade Eurobonus-poäng som gick ut och Europbonus-biljetter dessutom är ombokningsbara kände vi att vi inte hade så mycket att förlora på att boka. Om Christofer inte var redo att åka, fick vi väl helt enkelt boka fram resan lite.

Destinationen var lika ad-hoc den. ”Vart flyger SAS? Vart finns det biljetter för 60.000 poäng för två på något bra datum?”. ”Jasså Nice, vad trevligt, det tar vi”. Ungefär så.

Ett hotell bokades alla 6 nätterna i Nice. Oerhört länge för att vara vi. Men vi såg framför oss när vi bokade att Christofer skulle sitta i en vilstol på någon altan hela dagarna. Men en pläd över knäna. Dricka te och blicka ut över horisonten. Innan han tog sin eftermiddagslur. Typ.

Men Christofer är ju inte alls så dåligt längre. Kan hålla ett tempo, vandra, köra hyrbil (eller kan han, kanske borde jag köra denna gång?) Så bara för en vecka sedan började jag läsa på. Gick igenom alla de kända faserna som ofrånkomligen drabbar alla kontrollfreaks till resemeniker som försöker sig på en avslappnad no-research-bokning.

 1. Hjälp det finns inget att se på Franska Rivieran. Vad har jag gjort? -fasen.
 2. Hjälp, det finna massor att se på Franska Rivieran men allt ligger med 3 timmars körtid emellan -fasen.
 3. Hjälp det finns alldeles för mycket att se bara i de närmaste omgivningarna runt Nice. Och bara ynkliga 6 dagar till vårt förfogande.Hur f-n tänkte jag? -fasen.

Jag bokade om. Det blir 3 nätter på det är hotellet. Och så vidare från det. Det blir en vistelse på ett slott, det blir bergslandskap. Och det blir tågresor. Det kan bli vandring. Och ja, vi vet inte riktigt själva ännu exakt vad det blir, för så här dåligt pålästa och förberedda har vi helt enkelt aldrig varit förut. Men det kan väl bli en upplevelse också på något sätt? Och en bra övning för mig.

Sista natten när vi är tillbaka i Frankrike efter 3 nätter i Cinque Terre är inte ens bokad än. Men vi kanske lämnar det så. Innan vi vet vad vi tycker om Nice och vad vi hinner och inte hinner se under våra dagar där.

Idag stiger vi i alla fall på planet här i Umeå. Rutten är lite lagom strulig, den går via Oslo och Gardermoen. Men så kan det bli när man bokar Eurobonus från Umeå. Vi hör väl av oss när vi är framme i Frankrike.

Kommer vi ens att hinna med Monaco?

9 Comments

 1. ann beutler

  Nice är ju en lite mysig stad..men man gör den ganska snart Så det var smart att lägga mer tid på C Terre

  • Gunilla Yourstone

   Ja vi tänkte åka upp i bergen också. Och till närliggande orter längs kusten.

 2. Så bra planerat med tre nätter i Cinque Terre. Vi rusade från söder till norr över bergen (och tåg mellan två stationer) på en dag, men vi pratar alltid om att återvända någon gång och ge desmå byarna lite mer tid. Nice är fint men ganska ”snabbt avklarat”.

  • Gunilla Yourstone

   Jag har gjort tsbben en gång att susa förbi Cinque Terre med tåg en gång. Det tog 27 år att åtgärda misstaget! 🙂

 3. Många fina museer i Nice. Besök även Juan le Pins, Picassomuseet i Antibes. Konstnärsbyn St Paul de Vence i bergen.

 4. Susanne

  Hej!
  Skulle du kunna skriva ett inlägg om EuroBonus. Har skaffat SAS Amex Premium och håller på att samla poäng men har svårt att förstå alla val.
  Har idag 65000 poäng. Och förstått att 2-4-1 inte är samma sak som EuroBonus-resa, eller är det? Hm… Du kanske kan förklara, du som ändå är ute i svängen och reser och hittar fördelaktiga biljetter 😊

  • Gunilla Yourstone

   Ja det kan vi absolut göra. Fast vet inte om vi kan allt heller…
   Vad är 2-4-1?

   • Susanne

    Tror ändå ni kan mer än jag i denna fråga 😊
    Har precis lärt mig att 2-4-1 betyder two for one och har och göra med deras bonus-system och Sas Amex-kort tror jag.
    Dock för mig lite oklart hur man bokar…
    tänkte om ni kanske satt inne på bra info som du kunde förklara på ett pedagogiskt vis 😃

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *