Hong Kong har funnits på Christofer drömlista hur länge som helst, på Gunillas bara sedan vi, i våras någon gång, hastigt och lustigt blev med Hong Kong-biljetter då Turkish Airlines reade för 3000 kr/person.

hong-kong_skyline

5 heldagar har vi till vårt förfogande, på den tiden hinner man mycket, men förstås inte allt.
Kontroll-freaks som vi är (några av oss) har vi researchat noga och dag-för-dag planerat utifrån stadsdelar.

img_2275

Visst fokus på mat blir det, kan vi redan nu avslöja. Plus förstås en och annan klassisk sevärdhet. Och bara att uppleva och andas in Staden liksom…

Nu är väderprognosen för våra fem dagar inte den allra bästa, våra appar visar på en hel del regn. Som tur är har vi varit med förut och har flera pålitliga huskurer att applicera på tillfällen som detta. Vi har packat fulla resväskorna med paraplyer, regnställ och regnponchos. Dessutom fattat det drastiska beslutet att lämna alla typer av solkrämer hemma. Strategier som funkat förut och vänt regn till solsken.

Förstås har vi utnyttjat den expertis på ämnet Hong Kong som finna att tillgå på nätet. Vi har omsorgsfullt läst bloggar och inspirerats av bloggarna Come Fly With MeMarinasbay, LifeInCeriseElin reser och Fantasiresor, Plus förstås vår egen favorit-elin.

Kan man bli mer redo än så här? Nu åker vi!

Comments are closed.