Aldrig trodde man väl att det skulle bli dags där i vintermörkret. Hösten och december har känts tuffare än någonsin när vi stretat på i snöslasket och med allt mer hårdhänt och desperat skohorn försökt knö in alla Christofers ägodelar i mitt redan fulla hem. Det har tagit hela hösten och nej, det är inte klart än, även om klädkammarens totala make-over var ett stort och välbehövligt steg på vägen.

Men nu glömmer vi i alla fall att detta för ett tag för nu är det äntligen dags. Vi har tillbringat natten på ett flygplatshotell här på Amsterdams flygplats efter att ha flygit hit i går kväll.

Saker och ting hade kunna gå helt annorlunda i och med kabelbranden i Stockholms järnvägstrafik i går, men i sista sekunden fick vi klart för oss varthän det barkade och lyckades kasta oss på ett helt annat och tidigare tåg än det vi bokat från Gävle (där vi alltså lämnat hunden för lite skön all-inclusive i 11 dagar) till Arlanda. Vi fick stå och trängas i bistrovagnen hela vägen, men vi kom fram till Arlanda i tid i alla fall.

Nu ser vi fram emot en smidig direkt-flight över till Havanna idag.

Kuba och Mexiko känns som två riktigt spännande destinationer. Kuba har vi längtat till länge och hoppas nu på dagar fyllda av färgglada amerikanare och stadiga kubanskor med en fet cigarr i mungipan.
I Mexiko finns ett av världens nya 7 underverk, Chichen Itza. Nummer 4 av 7 för oss. Riktigt spännande.

Precis som Zanzibar förra året blev ett riktigt rese-bloggar-tillhåll där i början av januari förra året, med både HallojVärlden och Readyfortakeoff på plats,  så verkar ”alla” vara på väg till Kuba nu i år.

Förutom vi är Lena från LadiesAbroad på Kuba nu och Cathinka med PåVift åker snart.

Bloggar som vi själva använt som inspiration denna gång:

Kuba

Hallins reseblogg

Sanna Rosell

Discovering the Planet

Mexiko

Swedish Nomad

Om internet av en slump skulle visa sig funka på Kuba kommer vi att höra av oss med lite bilduppdatering på Facebook och Instagram, annars får ni hålla tillgodo med de förinställda inläggen som vi gjort i ordning för att förgylla er tillvaro så länge, och så ses vi den 4:e igen i Mexiko.

 

2 Comments

 1. Halloj!

  Tack för länken! Kuba har jag länge haft på önskelistan. Om det nu är ”årets grej” så får jag väl tänka till lite extra på den. 😉

  Mexico besökte vi 1999. Missa inte Isla Mujeres!

  • Gunilla Yourstone

   Jamen då för man åka åt andara hållet i stället!
   Fast Kuba är verkligen sevärt, vi är verkligen nöjda med våra dagar.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *