Som jag har skrivit om tidigare, 4000mil har, om inte bytt, så i alla fall justerat inriktning på innehåller ett antal gånger vid det här laget.

De första åren skrev vi inte ens om resor som vi gjorde inom Sverige, vi tänkte att det bara var utomlands som var relevant och intressant. Tiden efter Christofers stroke, kändes resor helt irrelevant att skriva om och bloggen handlade bara om vårt nya liv med stroke ett tag. Efter stroken fick bloggen också en mer personlig profil. Innan handlade allt om resor och inget om som oss som personer eller vårt liv utanför resorna. Nu skriver vi en del om oss och våra liv. Ibland väldigt personligt.

När pandemin kom skrev vi till en början mycket om den, det var ju det enda man tänkte på ett tag där.

Sedan, till sommaren 2020 när resande inom Sverige blev tillåtet igen, blev profilen mycket mer inriktat på vandring än innan. Och andra upplevelser inom Sverige.

Många läsare har tillkommit under vägen, hälften av våra över 5000 följare på Facebook har faktiskt tillkommit under pandemin.

Själva står vi just nu och funderar på vilken slags resor vi egentligen vill göra när pandemin väl är över. Sverige, Europa, världen? Vilka är vi, vilka har vi blivit? Det vi främst längtar efter utanför Sverige är faktiskt vandringsresor inom Europa, märker vi när vi känner efter. Faktiskt snarare än ”andra sidan jorden”. Även om det för all del kan locka också. Svenska fjällen ska vi fortsätta att hålla lika nära kontakt med som vi gjort under pandemin.

Världen

Men sen funderar vi också på er. Ni som läser. Vad vill ni läsa om i perspektivet av att vi tänker att världen långsamt öppnar igen? Vi märker ju att de svenska inlägget ofta läses mer än de utländska just nu. Är det för att det fortfarande är pandemi? Eller har intresset för resandet skriftat form till ett mer nära resande?

Därför, kära läsare, har vi idag gjort en enkät som vi gärna vill att ni svarar på. Och ger er möjlighet att önska om 4000mils framtida inriktning. Enkäten är kort, tar bara någon minut.

Här är länken till undersökningen.

Alla svar är anonyma.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *