När jag i februari 2016 bestämde mig för att det visst fanns något att berätta mellan resorna och jag började uppdatera bloggen mer kontinuerligt, var min största skräck att inläggen skulle ta slut. Att jag inte skulle ha något att skriva om en dag.

Jag skapade ett kalkylark på Google Drive och skrev ner de inläggs-idéer som jag kunde komma på. För att ha och ta av liksom. Det blev väl en 10-15 rader ungefär.

När jag realiserade ett inlägg tog jag bort raden. Och när jag kom på en ny idé skrev jag fort, fort in den. För att inte glömma.

Så har jag fortsatt sedan dess. Och sedan länge insett att inläggsidéerna, de kommer ju förstås aldrig att ta slut, utan de ökar ju bara i antalet. Just precis idag har mitt kalkylark 286 rader. Med prima oskrivna inlägg på hög. And still growing.

När jag letar inspiration ögnar jag igenom listan och väljer något som känns rätt just idag. För det är ju med inlägg att skriva som med böcker att läsa. Det finns ett rätt ögonblick för varje och det gäller att vänta in det. När det kommer vet man inte, men när det har kommit DÅ vet man.

Men visst finns det några idéer som helt klart har legat på vänt lite väl länge nu. Så att man kan börja befara att det aldrig ska bli just deras tur.

Inläggen som visst aldrig blir skriva

Vår bästa bild

Denna extremt ödmjuka inläggsidé ligger som rad nummer två på listan. En tidig idé alltså. Och ju längre tiden går, desto djupare rodnar jag varje gång jag läser den. För hur tänkte jag? Ska vi välja en bild av 263.000 stycken ( ja men ungefär…)? Och ska vi verkligen välja det själva liksom, det blir ju pretentiöst nånting. Och sen då när vi valt, vad gör vi sen liksom? Slutar fotografera?

Näe, det finns nog ingen ”bästa bild”.

Vilken hemförsäkring är bäst för resa?

I två och ett halvt år har jag tagit sats för det inlägget. Påbörjat det… och givit upp. För varje gång jag börjar rota i försäkringsvillkors-träsket tappar jag bort mig själv. För det är ju olika nivåer på försäkringarna, olika specialare och hej och hå. Mycket mer komplicerat än man tror som glad lekman. Jag får ingen rätsida på det helt enkelt. Och ger upp.

5 galet söta byar

Det kommer, det kommer. Måste bara besöka ännu fler söta byar. Det här är ett långtidsprojekt. Uppenbarligen.

Fem väldigt blåa platser (och sen gröna, röda, gula, rosa…)

Lite kul ändå att bygga en serie inlägg på de dominerande färgerna på fotona. Fast kanske roligast att komma på och att göra. Vet inte om det är något direkt läsvärde i det?

Läs också: Den blå byn Juzcar

Första resan – den man alltid minns

Typiskt sånt inlägg som troget inväntar rätt tidpunkt. Hoppas jag, för det vore kul om det blev ett inlägg en dag.

Guide till Gävle

Näe det blir nog ingen guide till min uppväxtstad. Och inte till Umeå där jag bor nu heller.

Axmar Brygga utanför Gävle

Hatbrev till den norrländska sommaren

Titeln kom på pränt i slutet av sommaren 2015. Ni vet året då det inte ens blev metrologisk sommar i hela Sverige.

Men efter senaste sommaren, tror jag aldrig att det kommer att skrivas något sånt inlägg, hur somrarna än blir framöver. För både den norrländska sommaren, och alla de övriga årstiderna och platserna på jorden behöver sig nog snarare en stor kram i stället. Som det nu håller på att bli. Klimat och väder är inte längre något att göra sig lite lustig över.

Är det begränsande för resandet att skaffa barn?

Ibland vill jag ge mig in i debatten. Men så tänker jag att det är bäst att låta bli. Folk blir så arga och jag gillar inte riktigt det. Är inte bra för min sinnesfrid. Vi kanske hoppar den?

(Och ja, det är klart att det är begränsande! Så släppte jag min åsikt alldeles gratis.)

Hur gick det med Austrian Airlines och våra ersättningskrav efter förseningen?

Kommer nog aldrig att skrivas för det händer typ ingenting med vårt ärende som vi med ett barns naiva förtroende lagt i händerna på AirHelp. Absolut ingenting.

Reserelaterade saker som vi bara inte fattar

Näe, här känns det som att det kan bli ett bråkigt och stökigt inlägg igen. Folk kommer att kalla mig resesnobb och sånt. Inte värt det, tror jag.

Så tyvärr, dessa inlägg tycka aldrig bli skrivna. Lika bra det kanske? Eller är det något av dem som du blir nyfiken på och faktiskt skulle vilja se ”i tryck”?

Läs också: Inläggen som liksom aldrig riktigt slog, de som gjorde det mot alla odds och våra egna favoriter

16 Comments

 1. Kul inlägg.. ska du prioritera 1 av dem så snälla ta den där ”Reserelaterade saker som vi bara inte fattar”..

  Hälsningar från en resenär ni aldrig kommer få se fotad bakifrån blickandes ut över vidunderligt landskap :-).

  • Gunilla Yourstone

   Två röster på den nu… (även på FB) Vi får se hur det blir. 🙂

 2. Jag tycker det här var ett alldeles ypperligt sätt att hantera detta. Se inläggen som en dejt eller fling som aldrig riktigt avslutades. Men som ni med värdighet blev erkända och sedan lämnade. Släpp och gå vidare.

  Gillade denna idé skarpt och har såklart själv ett berg av idéer. Numer under Bra idéer som ska skrivas och Tveksamma andrahandssortering. Vi får se om jag gör något liknande av det.

  • Gunilla Yourstone

   Bra liknelse med daten. 🙂
   Fast några kanske blir av ändå. En dag när de känns rätt.

 3. Jag vill läsa alla de där inläggen 🙂 men vår bästa bild kan väl ist bli några av våra favoritbilder åh det hade jag gärna velat se. Förstår att det inte går välja mellan hundra tusentals bilder. Fem galet söta byar behöver väl inte betyda att det inte finns fler? Kul att läsa. Och de andra vill jag oxå läsa mer om ….

  • Gunilla Yourstone

   Åh alla? De galet söta byarna kommer nog att bli av en dag. Som sagt, ska bara… 🙂
   Och första resan. Och kanske något/några till.

 4. Jeg har en serie med innlegg der jeg fokuserer på ulike farger, slik du beskriver her! Jeg var veldig i tvil før jeg publiserte det første innlegget i serien, for jeg tenkte at det sikkert ikke var noen andre enn meg selv som syntes det var en god idé, men jeg har fått masse positive tilbakemeldinger på disse innleggene, så nå er de et fast innslag på bloggen 🙂 Det hadde vært kult å se noen slike fargeinnlegg her hos dere også!

  • Gunilla Yourstone

   Oh nu har jag hittat dina inlägg. Superfina ju! Kanske måste göra mina i alla fall. (Och i så fall kommer det röda också att innehålla en ara. 🙂 )

 5. Åh, jag vill ju läsa om de blå, gröna, röda, gula och rosa platserna! Och om de söta byarna. Och första resan och om de reserelaterade sakerna ni inte fattar. 🙂 Har också en väldigt lång lista i Google Sheets och hundratals utkast i WordPress, utkast som än så länge bara har en rubrik och inget innehåll. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Åh kanske får omvärdera lite då. Flera vill läsa om färgerna, byarna och det vi inte fattar. 🙂

 6. Färgteman och söta byar röstar jag på 😊

 7. Åh, fem byar har jag också liggande i väntan på fler, haha. Min mors födelsestad Gävle kan gott få ett inlägg tycker jag men så var morfar också ordförande i Gefle IF. Det finns ju en del att se.

  • Gunilla Yourstone

   Ja vi får se med Gävle. Problemet är att jag inte är så upp to date längre på stan. Men jag kanske lägger lite tid vid tillfälle. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *