Med rodnande kinder läser vi bloggen Ready for takeoff´s inlägg om hur man blir uppgraderad på flyget.
Vårdad klädsel är ett av stalltipsen. Man ska liksom se ut som att man hör hemma i businessklass.

-Wops, det lyckas vi knappast ens med när vi faktiskt reser i tjänsten och på våra nöjesresor ser vi mer ut som hillbillies are coming to town.

Men å andra sidan, tänka om man står där vid incheckningsdisken iförd lilla plisserade blusen och pressvecksbyxorna i precis rätt längd för de matchande pumpsen och en lätt vardagsmakeup i pastellfärger och så bliiiir man liksom inte uppgraderad ändå. (Lär hända rätt ofta, för hur många tomma säten brukar det egentligen finnas där framme?)
Då får man ju sitta där i 8 timmar i apklass med frusna fötter medan sminket smetar ut i ansiktet, byxlinningen skaver och blusen skrynklar sig. Och hur glamoröst är egentligen det?

Nej, vi förordar faktiskt i stället en praktiskt outfit för långflygning:

Vandringsbyxor är sköna att sitta i länge och praktiskt svala när man kommer fram. Kan ofta användas på plats dessutom för någon tidigt morgonsafari eller vandring.
Stödstrumpor förstås på fötterna. Uppsvällda fötter gör ingen glad. Gärna randiga eller nåt för den uppfriskande effekten där de sticker fram under vandringsbyxorna.
Topp/t-shirt
Tunnare fleece-jacka, för ofta är det ganska svalt i kabinen. Huvtröja vill man inte ha, för huva skrynklar sig ju bara bak i ryggen.
Trekking-/gympaskor för att det kan vara kallt både hemma när man startar resan och på planet och för att de tar plats i resväskan.

Jackan lämnar vi alltid hemma hur kallt det än är när vi åker. Man får härda lite på tåg och andra fortskaffningsmedel på väg till Arlanda.

Idag reser vi till Kapstaden och nej, vi lär inte bli uppgraderade den här gången heller!

Hur ser du ut när du flyger?

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

17 Comments

 1. Haha!
  Jag kör mellanting. Avslappnat men vardagsnormalsnyggt. Rest mycket i tjänsten också. Och snygg på weekends och så vidare.
  Aldrig blivit uppgraderad…. så, är nog på er linje ändå, när ni lägger fram det sådär.

  Ha nu en fantastisk resa!

  • gunilla yourstone

   Tack! Se där det var det vi anade, att det inte lönar sig att piffa till sig. ?

 2. För Sydafrika-resa är ni perfekt klädda. Ni glömde nämna att man kan ha med sig ett par tofflor/birkenstock/sandaler eller liknande för att byta om på planet. Fötterna mår bättre då under 12 timmars flygning. (Och man går ju aldrig i strumplästen på flygplanstoaletter).
  Ha en härlig resa till detta fantastiska land.

  • gunilla yourstone

   Ja tofflor vore mysigt att ha på långflygning, det har du rätt i. Och tack ja vi är superförväntansfulla inför Sydafrika.

 3. Är det klädseln det hänger på lär jag aldrig bli uppgraderad??
  Ha det härligt!

 4. emolis

  Jo, huvtröja är ett absolut måste 🙂 Då kan man dra ner den över ögonen och sova gott (vilket jag i och för sig ändå aldrig lyckas med på långflygningar). Annars är sköna byxor ett måste, inget som skaver eller så. Stödstrumpor har jag aldrig provat och jo, det går alldeles utmärkt att gå i strumplästen på flygplanstoan 🙂 Lär aldrig bli uppgraderad, för här är det bekvämt snarare än snyggt som gäller. Smink går också helt bort under långflygningar.

  • gunilla yourstone

   Jag skulle vara rädd att blöta ner strumporna om jag gick in på toa utan skor. ?
   Nä bekvämt är nog det bästa!

 5. Jag reser alltid i en bekväm klänning och leggings.
  Kofta och kashmirsjal.
  Stödstrumpor på i flygplanet. Så bra!
  Birkenstock i handbaggaget så jag kan byta när vi kommer till värmen.
  Lättviktsdunjacka till och från Arlanda.
  Rullas ihop och packas sedan i resväskan.
  Ha det så fint i Sydafrika.
  Titti

 6. Känner verkligen igen mig i det här inlägget, förutom att jag gärna har en huvtröja för att med hjälp av huvan avskärma mig lite från omvärlden när jag ska försöka sova på långflygningar. Stödstrumpor är ett måste, mjuka byxor och överhuvudtaget inget som sitter åt (förutom stödstrumporna då). Gympaskorna sitter på just för att de tar för stor plats i packningen. Har gärna med en scarf också eftersom det ibland blir lite kallt.
  Ha det så härligt i Kapstaden!

  • gunilla yourstone

   Härligt att det är fler som tänker som vi. Tack, vi är redan förälskade i Kapstaden! ?

 7. ann beutler

  Tar alltid av skorna när jag är på plats i stolen..sedan fram med ett par extra strumpor, ( de som kasseras hemma pga av tex inte bra passform, dåligt resår mm) som sedan kasseras när planet landat

 8. reser alltid med bara handbaggage, klädsel är tunna byxor typ ”thaibrallor”, t-shirt, huvtröja strumpor och flipflop ( har tidigare haft gympaskor, men skippar dom nu..orkar inte släpa runt dom i månader sen oanvända) sarong som halsduk som sedan kan användas som typ lakan på planet. Brukar vara lite småkyligt i väntan på bussen men sen är man ju mest inne. Har till kommande resa nedgraderat ryggsäckarna från 50L till 30L…ska bli spännande att packa den 😀

  • Gunilla Yourstone

   Vi blir superimponerade av alla som reser med bara handbagage! Kanske kommer vi själva också dit så småningom…

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *