Maldiverna förknippar man ju normalt sett med lyx och sanslöst dyra reseorter. Så ser (tyvärr?) inte vår resa (eller budget) ut, vi bor på lokala öar på mindre familjeägda guesthouses till fullt normala priser.

Men så här hade man ju också kunnat bo?

One&Only Reethi Rah

Strandvillor, infinity-pool, spa. Tre restauranger; en japansk, en seafood och en med champagne och mat från mellanöstern. Och så den där ”trädkojan” där man kan äta sig middag. 9,4 i betyg har denna resort på Booking.com. Och priset per natt är 39.000 för billigaste rummet. 113.000 kr för Grand Water Villa med egen pool.

Boka här.


Baros Maldives

En resort relativt nära Male och flygplatsen. 18.000 kr för en watervilla med egen pool. Alla villor har espressomaskin och vinkylare. Livets nödtorft.

Boka här.

Constance Halaveli

Water-villas, utomhusbadrum och privata pooler. Betyget är 9,5. Priserna börjar på modesta 11 000 kr per natt.

Boka din villa här.

Fast vi har det ärligt talat ganska bra som vi har det nu också.

Läs allt om vår resa till Maldiverna här.

 

9 Comments

 1. Det är både roligt och plågsamt att titta på boenden som är för dyra 😉 Borde kanske göra ett liknande inlägg om de ljuvliga rum jag sett i Edinburgh men som är för dyra i synnerhet för en soloresenär 😱

  • Gunilla Yourstone

   Booking.com har verkligen gjort att vi bokar dyrare än vad vi annars skulle ha gjort. Man blir SÅ sugen att lägga till de där 100-lapparna. 🙂

 2. Sandra

  Lyx i all ära, vilket jag älskar men aldrig riktigt upplever då jag i ärlighetens namn inte tycker det är värt det. Skulle jag åka till Maldiverna eller liknade är jag mer i havet än i en lyxig bungalow, eller? ( skulle dock vara roligt att ha råd😜)

  • Gunilla Yourstone

   Lyxiga hotell kan vara härliga ibland. Men det viktigaste ärju att komma iväg på resan. Och bodde man dyrt kulle det inte bli så många resor.

 3. Stefan

  Finns faktiskt även billigare alternativ på baros.

 4. Björne

  Finns det nåt att göra annat än att lapa sol å dricka cocosdrinkar ?

  • Gunilla Yourstone

   Det som finns att göra här är ju havet. Fantastisk snorkling, och hur det är för den som dyker vågar jag knappt tänka på.
   Härom dagen snorklade vi med mantor. Underbart.

 5. Vi upplever just nu hur det är att bo allinclusive på fin resort i Maldiverna, dock inte lika lyxigt och dyrt som exemplena i inlägget. Det vi har insett är att vi uppskattar sköna sängar och sköna relaxmöbler på verandan som ligger i skuggan under träden med utsikt över havet. Det är jättevarmt och solen är stark, så skönt att ha någonstans att vara mellan doppen. Det vi kan klara oss utan är städning 2 gånger om dagen, en husvärd som hör av sig om det är något vi behöver, bli skjutsade i elbilar om vi inte orkar gå till restaurangen och en uppsjö av personal som visserligen är supertrevliga men som vi inte har behov av, det finns en fin pool men den har vi inte doppat oss i en enda gång, havet är ju tusen gånger bättre. Maten är fantastisk men man är ändå inte så hungrig i värmen. Och det är ju lite kul att vi nu har provat oss igenom hela coctaillistan och rangordnat den men det är inte det viktiga på denna semester. Varmt hav, fina stränder och varma kvällar finns på många andra ställen till betydligt billigare peng. Kul att ha testat en resortö men tror inte det blir fler gånger. Snorklingen vid husrevet och dykningarna är fantastiska. Vi ser lika mycket under snorklingen som när vi dyker, sen är känslan av att befinna sig viktlös därnere värt att dyka för men snorkling räcker långt. Reven när vi åkt ut med dykbåt är lite mer välmående men mycket är blekt. Vi har sett haj och sköldpaddor varje gång vi snorklat och dykt och massor med färgglada fiskar. Även delfiner på nära håll som haft akrobatuppvisning för oss. Inne vid stranden håller bebishajarna oss sällskap när vi badar. Så Maldiverna är fantastiskt.

  • Gunilla Yourstone

   Alltså, pool borde vara förbjudet i dessa delar av världen!
   Håller med om att snorklingen är fantastisk. By far det bästa jag upplevt, fast jag är inte så erfaren på området.
   Christofer som är erfaren tycker också att det är riktigt bra.
   Vi ska åka över till en resortö idag över dagen och testa det livet.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *