Jag går en utbildning i AI, Artificiell Intelligens på jobbet. Mycket snack och lite verkstad, för nu är det hög tid att inte bara prata AI, utan börja göra också, tycker ju jag om detta ämne.

Nåväl, lite till ska vi tydligen prata. På kursen får vi bland annat prova en online-app, How-old.net, en orange liten robot som genom att studera miljontals ansiktsbilder lärt sig att åldersbestämma ett mänskligt ansikte. Kul grej, va? Klart man vill prova.

Jag som ju sitter hemma och genomför utbildningen, kopplar glatt in min privata fotohårddisk. Hittar först ett foto som Västerbottens folkblad tog på mig och Christofer i våras när de gjorde en intervju.

Men hallå, vad hände här nu då? 51 år på Christofer är ju inom felmarginalen, 50 är han ju på bilden. Men 59 på mig liksom, det är ju hela 10 år för mycket!?

Vi får helt enkelt testa en annan bild. Någon där jag ser ung och sportig ut.

Alltså va, 64?! Och Christofer plötsligt 44 bara.

Och så där fortsätter det, vilka bilder jag än prövar. Det är som jag länge hävdat och misstänkt alltså, att jag åldras betydligt snabbare och mer hårdhänt än Christofer. När vi träffades vid 35 och 36 års ålder var vi båda rätt unga, snygga och fräscha. Men sen har det gått utför med mig. Medan Christofer fortfarande ser ut som en dansk prins. (vår kinesiska guides ord, inte mina)

2012 – Christofer gör sin “man har väl varit på kryssning förut”-min – och förlorar 4 år!

– Det var bra tur för mig att du drabbades av en stroke, brukar jag säga till honom. för där åldrades du 10 år på en dag. Och kom liksom lite mer ikapp.

Men tydligen inte ända ikapp ändå.

Jorå jo men så att… En ung snygg badpojke och hans… farmor??
Min pressbild på jobbet – lägger “bara” på 4 år

Nej det var en nedrans skit-app detta. Och det där med AI, det tror jag vi tar och skiter i. En dagslända bara ändå. Om jag får sia.

2014 – Yes, äntligen, rättvisa är skipad!

6 kommentarer

  1. Gjorde oxå testet. Helt fläng app😂

  2. Hahaha! Så förnedrande rolig. Nu har du ju fått mig att känna att jag bara måste testa ju. 😀 Men om jag inte blir mer än fem år (vilket jag ju i verkligheten är) än Roger som kommer jag ju verkligen bli riktigt irriterad. 😬

  3. Haha, så roligt! Den vågar jag INTE testa. För övrigt … vilket spann! Mänskliga gissningar vinner över AI säger jag bara!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *