Igår var jag ner till Stockholm en snabbis över dagen.

Dagjobb på dagen och bloggjobb på kvällen.

Säkerhetspersonalen på Umeå flygplats tycks tillhöra den mest nitiska i världen, har jag märkt sedan tidigare. (förutom den på Milos då som är i en klass för sig)

Denna gång fick jag klä av mig nästan inpå underkläderna i säkerhetskontrollen. Bara ett minimalt litet linne på överkroppen. Sedan slog man med kraft till mot mitt cerat i handbagaget. Med därefter fick jag både klä på mig igen, behålla mitt lilla cerat och åka med på flyget ner till Stockholm. Och med det får man väl låta sig nöja.

De har väl gått någon kurs.

På tog för påbyltad, mer naket ville man ha i säkerhetskontrollen i Umeå idag.

Jobbmöte på Målargatan, lunch på Åhléns-restaurangen, som sedan jag sist var där låtit sig transformeras från trött brickservering till ekologiskt och vegetariskt a la Sally Voltaire & Systrar.

Rekommenderas.

Sedan var det dags att förvandla sig till resebloggare och för mingel på Franska Residenset i Bromska Palatset på Narvavägen. Ibland sammanfaller mina jobbresor lyckligt med resemingelevents. Detta var ett sådant lyckosamt tillfälle.

Jag vill också vara Frankrikes ambassadör i Stockholm och bo så här!

Marseille, Bordeaux och Biarritz var de destinationer som presenterades för dagen.

Marseille visade en mycket trevlig havsnära vandring och en Vincent van Gogh utställning, samt flera vingårdar och Biarritz var helt nytt som destination för mig, men såg ut just som en sådan plats på jorden där jag skulle kunna trivas. Alldeles intill den väldiga Atlanten, längst söderut i Frankrike.

Att resa långsamt längs hela den Europeiska Atlantkusten är för övrigt en sån där resedröm som jag har.


Alltid roligt att träffa bekanta ansikten också, även om jag inte har tillfälle att mingla så ofta i Stockholm, börjar jag ändå känna till de flesta av reseskribenterna och resebloggarna vid det här laget.

Kända ansikten! Sofia=Fantasiresor och Katarina=Äntligen Vilse

Frankrike bjöd förstås på förstklassigt vin och mat till presentationerna, innan det var dags att hasta mot först centralen och sedan Arlanda för sista kvällsflyget hem.

Och denna gång fick lilla kofta sitta på genom hela säkerhetskontrollen.

Som kontrast mot franska residenset.

 

 

6 Comments

 1. Trevligt och ses och det blev den happpppy bilden! 🙂 hehe

 2. Kommer ihåg att jag fick ta av mig koftan vid ett tillfälle i säkerhetskontrollen nu senaste resan till/från Thailand.
  Troligtvis i Umeå då!
  I Bangkok är de inte så noga ibland.
  Fått ta med oss vatten flaska och datorn ville de inte se.
  Kul läsa om er Ugandaresa.

 3. Märkligt att det kan skilja så pass. Och alltså, en inrikesflygning!!?? Bra med säkerhet, såklart, men nån måtta får det ju vara!

  Kram Lena

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *