I onsdags var det dags igen att förflytta sig ner till huvudstaden. Torsdag-fredag har jag chefskonferens med jobbet i Sigtuna och onsdag kväll bjöd Sri Lankas ambassad in till en helkväll om destinationen.

Jag hinner precis checka in på hotellet vid Hötorget. Kungsgatan ner med Leif GW Perssons ”Kan man dö två gånger” i lurarna. Synkar Bäckström och passerar ”lantisarna på Sturehoff” och ”skilsmässodiket i Riche bar” (obs Bäckströms ord, inte mina!) i samma takt som GW`s huvudperson.

Sri Lankas ambassad ligger ståndsmässigt på Strandvägen. Många resebyråer är på plats, för att knyta kontakter med lokala operatörer för rundresearrangemang.

Sri Lankas ambassadör

Vi övriga får se en helt ny app som kommer att lanseras i april. Den är tänkt att vara till hjälp för turister på plats i landet. Tips om sevärdheter, hotell, restauranger mm.

Emirates håller en presentation och visar på sina praktiska flygtider till Colombo. Fina flygbiljetter till Colombo respektive Dubai lottas även ut.

Nej vi vann dessvärre inte…

Sri Lanka är verkligen en destination som ökar i popularitet. Antalet årliga svenska turister har från 2009 ökat från 3500 till 28.000 2018.

Det som gör Sverige till en intressant marknad för Sri Lanka och många andra destinationer är naturligtvis vår höga medelinkomst, men också vår önskan att helt tiden hitta och prova nya destinationer. Många andra nationaliteter är mycket mer traditionsbundna i sina val av resmål och åker helst tillbaka år efter år till samma ställe. Men inte vi svenskar alltså.

För oss, mig och Christofer alltså, är Sri Lanka ett väldigt speciellt resmål. Vi har fortfarande kontakt med vår chaufför från vår resa 2016 och var bjudna på hans bröllop i vintras. Även om vi tyvärr inte kunde åka.

Sri Lanka är, år efter år, ett av våra mest lästa resmål på bloggen och vi får in otroligt många frågor om just Sri Lanka på mejl och blogg.

På frågan varför man ska åka till Sri Lanka, brukar jag svara ungefär så här:

– För att det är ett så varierat resmål. Stränder, safari, dramatisk natur, vandring, kultur, tempel och charmiga städer (läs Galle!) på bara några timmars avstånd från varandra. Hur många resmål har det?

Kvällen avslutas med god lankesisk mat, några visitkort som byter ägare och som vanligt i sånna här sammanhang, trevligt reseprat med likasinnade.

FreedomTravel
Men! Syns Hammarbybacken från Strandvägen? Har jag aldrig tänkt på tidigare.

4 Comments

  1. Väldigt roligt att ses! Det känns som att våra blogginlägg idag liknar varann litegrann 😉

  2. Tänk så många resmål man har på önskelistan. Sri Lanka är en av dem. Det verkar vara ett toppenställe!

    Kram Lena

    • Gunilla Yourstone

      Sri Lanka är verkligen ett omväxlande resmål som har det mesta! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *