I övriga Sverige och världen kan man hämta ut sin hyrbil på flygplatser, järnvägsstationer och vid färjeterminaler. För att den som bokar en hyrbil alltid kommer med dessa färdmedel. I övriga Sverige och världen har man tänkt till. Men i Eksjö glömde man det.

Så skrev jag själv efter min roadtrip genom Småland och Blekinge i augusti förra året.

Men då var jag ju lite orättvis mot Eksjö visade det sig. För det verkar mer vara ett utbrett problem inom Sverige. Nu i dag har jag nämligen planerat att hyra bil igen. Måndag-tisdag. Även denna gång har jag varit flexibel med ort för bilhyran.

Tänker att jag kan hyra där det finns en biluthyrning centralt. Med närhet till järnvägstation. Men nej, hur jag än söker längs Sveriges allra södraste västkust, hittar jag inget. Bara uthyrning i industriområden minst 25 minuter från allmänna kommunikationer. Men alltså!

Jag ringer mitt hotell i Ängelhom, min favoritort för den där bilhyran.
– Kolla med Circle K, säger kvinnan i luren. De ligger centralt. Och har haft biluthyrning förut i alla fall.

Och minsann, visst hyr Circle K ut bilar. Inte bara släp som jag trodde. Billigare än alla de traditionella hyrbilsfirmorna dessutom. Så från och med nu inom Sverige kommer Circle K att bli mitt förstahandsval. För de ligger ju ofta rätt centralt.

Förbättringspotential

Om man tänker sig att det är önskvärt att resenärer i större omfattning väljer tåget framför flyget, kanske man ska säkerställa vidare transport i form av hyrbil. I Umeå där jag själv bor, vet jag att man kan hämta sin hyrbil utanför järnvägsstationen. Samma gäller Borlänge dit jag ibland åker i jobbet. Den möjligheten behöver finns i fler städer. Vem som nu ska fixa det?

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

Tags

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *