Varken ni eller vi trodde nog att den här dagen skulle komma, eller hur?

Men ändå, visst är det fint att människor kan förändras? Och överraska?

En världsomvälvande händelse som en pandemi förändrar definitivt människor. Vi är fortfarande lika resetokiga som förut. Vi älskar fortfarande vandring och upplevelser. Men vi har nog blivit lite, lite försiktiga? Inte rädda direkt, men skeptiska mot att tänka att ”det ordnar sig” och ”vad kan hända liksom?

Om massvaccinationen i fas 4, som nu pågår för fullt, betyder slutet på den här pandemin, eller i alla fall början på slutet av den, så är ingen gladare och lyckligare än vi. Men vi vågar ärligt talat inte tänka att det är så. Mycket kan hända än. Nya mutationer? Ytterligare ett nytt virus? Vad vet vi?

När vi nu för första gången sedan mars 2020 vågar snegla mot resor utomlands, tänker vi 3 saker: Västeuropa, Direktflyg, Avbokningsbart. Och då leder spåren mot charter.

Dessutom har vi ju faktiskt en gammal dröm om att vandra på Kanarieön La Gomera. Vandringen ska var grym där. Och att trassla med separat flyg, egen transport från flygplatsen till hamnen, egen färjebiljett över och egenbokat hotell, blir ärligt talat inte billigare än charter. Däremot krångligare.

Vi har dessutom hittat ett helt ljuvligt hotell som inte andas charter i något andetag alls. Ingen barnpool, ingen underhållning på tyska på kvällarna, inga drinkar i plastmuggar, ingen swim-in-bar. No nothing.

Om våra kypare tilltalar oss på svenska, kommer vi att göra vårt yttersta för att svara på portugisiska (eller ska vi testa swahili?). Om våra medresenärer roar sig med att förpaxa solstolar med handdukar klockan halv sex på morgonen, så kommer vi att kosta på oss att ge dem en medlidsam blick, men inte mer än så. Vi kommer att ha fullt upp med att packa in oss i vår hyrbil och kasta oss iväg på våra vandringsäventyr.

Dessutom ryktas det i recensionerna att poolen är ouppvärmd och obehagligt kall. Karma, nickar vi menande.

När vi åker till La Gomera? Vecka 43, det vill säga i oktober. Om allt går enligt plan och den här pandemin lugnar ner sig.

 

19 Comments

 1. Anders

  Hej!
  Vad heter ert hotell?

  • Gunilla Yourstone

   Parador de la Gomera heter det.

   • Paradorer brukar vara fantastiska hotell. I alla fall på spanska fastlandet.
    Lycka till med resan. Det låter underbart.

    • Gunilla Yourstone

     Åh det låter lovande. Detta ser mycket mysigt ut och med fin utsikt över havet.

 2. Vi har resonerat på samma sätt, känns bättre i dessa tider. Vi bokade Thailand i februari, hotell på Lanta men siktar att kunna resa till andra öar också. Charter med liiite back-packerkänsla. Så kul att ha en resa att se framemot och längta till ….

 3. Full förståelse! Jag tror jag håller på att görs det samma, av samma orsaker. Ser både på Europa nu samt Thailand eller Zanzibar i höst.

 4. La Gomera är en otrolig plats. Vi åker heller inte charter men till La Gomera gjorde vi det, smidigast så🙂. Hyr gärna bil några dagar för att ha den friheten, annars funkar lokalbussen oxå väldigt bra. Vi tog bl a lokalbussen till starten till en vandringsled och vandrade till ”huvudstaden” och därifrån kan man ta lokalbussen eller båten tillbaka.

  • Gunilla Yourstone

   Kul att du har varit där och vandrat. 😊
   Har du några tips på specifika vandringar vi inte får missa? Jag har köpt en bok med massor av vandringar, men det finns så många så det blir nästa inte överblickbart. 😅

   • Vi hade boken Vandra på La Gomera skriven av Anita och Birger Lövland. Boken innehåller vandringar i olika svårighetsklasser. Vi gjorde en vandring från bergsbyn Imada (rutt 24) och en annan vandring var längs med rutt 29, där vi hoppade av bussen och därifrån var det ca 10 km ner till San Sebastian.
    Man kan inte bifoga bilder här i kommentaren, annars kulle jag ha lagt till ett par bilder på vandringsskyltarna.

    • Gunilla Yourstone

     Tror det är den boken jag har också. Är i stugan nu, så jag kan inte kolla.
     Tack för tips, det blir underbart! 🙂

 5. Johan på jobbet

  Oj, jag tror att jorden precis rubbades lite från sin axel. 😅 (Skämt åsido låter det som ett mycket bra upplägg!)

 6. Vi har resonerat likadant. Vår bokning blev en vecka i Puerto de Soller på norra Mallorca i månadsskiftet september-oktober. Det verkar finnas näst intill obegränsat med vandringsleder där och de stora charterhotellen hoppas vi lyser med sin frånvaro.

 7. Marianne

  Vi sneglar också på charter i dessa tider..
  Man kan ju vara rätt fri på charter också och ibland är det ju bara så bekvämt

  • Gunilla Yourstone

   Ja det går ju att göra vad man vill av en charter. Och nu när så få direktflyg går…

 8. Pingback: Svältfödd på resor och massiv reselängtan - om abstinens, tolerans och beroende

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *