Efter 2 månaders resefasta är det äntligen dags.

Sist ut i landet på sportlov är norra Norrland som varje år får vänta ända till vecka 10. Flera år i rad har jag nog tänkt att klimatförändringarna gör att de får nog ändra på det. När vecka 10 väl kommit har vi haft plusgrader och tö även här uppe. I år är det dock massor av snö och ordentligt med minusgrader. Perfekt för en fjällvistelse och skidsemester hade det alltså varit.

Men vi har planerat annorlunda. Idag klockan 10 kliver vi på planet mot vår sportlovsdestination Dubai. Det blir 4 timmars stimulerande mellanlandnings-väntan på Arlanda. Det blir förmodligen Pontus in the Air till lunch.

Någonstans ganska sent i planeringen upptäckte vi att vi visst hade varsin incheckad väska ändå, vi som var laddade till tänderna för att packa smart och lätt. Som det nu var svällde packningen snabbt ut igen till som naturliga storlek.

Vi har fyra heldagar på plats och har, söndagens inlägg till trots, planerat ”lagom mycket i förväg”.

Så hur blir det, kommer vi att hitta på andra och mer kreativa saker än de klassiska 6 som alla Dubai-resenärer gör? Kommer vi att tycka att det är vulgärt och plastigt? Eller kommer vi att bländas och go all in, som jag en gång gjorde i Las Vegas? Kommer vi att hitta något eget alldeles äkta och sant? Återstår att se.

Vi har läst på Dubai-tips hos bloggarna LinizTravel, FlyingDrydenMatochResBloggen, och Livet från den ljusa sidan och sedan får vi se hur det känns på plats.

Lite gulp-varning ändå för prisnivån. Vi är ju vana att googla fram lite häftiga restauranger och barer med utsikt och prova på resa, men här verkar ju allt som inte är ett gatukök vara riktigt genomdyrt liksom. Svälj!

Dock, ovanligt tajmat kom VisitDubai i dagarna ut med en lista över lokalbefolkningens favoritrestauranger, så det kanske ordnar sig för oss ändå.

Slutligen några läsa-på-flyget tips från oss:

Elaine Eksvärds Medan han lever: ett utsatt barn träder fram ur mörkertaletoch

Åsne Seierstads Två systrar: ett reportage finns båda just nu på bokrean.

Själv ska jag läsa Hur jag lärde mig förstå världen av Hans Rosling denna gång.

 

8 Comments

 1. Vad spännande med Dubai! Det är ju ett resmål man hört mycket om. Jag har inte heller varit där men trodde ni hade det. 🙂 Så skönt att inte behöva packa lätt.

  Apropå Las Vegas så tyckte jag det var fantastiskt och nu fick jag tillbakalängtan. Särskilt efter att ha sett The Killers i helgen.

  Lycka till med allt och hoppas ni får en härlig resa!

  • Gunilla Yourstone

   Nej detta blir första svängen i Dubai.
   LAS vedas gjorde jag under 24 timmar 1990. Coolt men kanske inte för ofta?

 2. Ha en trevlig resa.
  Ja det där med prisnivån är ju alltid en utmaning.
  Bara varit på flygplatsen i Dubai…..inte billigt.
  Vi njuter hemma i Thailand, med en fint prisläge.
  Dock ej på ost, mjölk , yoghurt o lite andra typ västerländska varor.
  Titti

  • Gunilla Yourstone

   Det går ju inte att komma ifrån att det är en stor fördel med Sydostasien. Prisnivån. 🙂

 3. Hoppas ni får det toppen i Dubai! Ser fram emot rapport sen.

 4. Men så trevligt. Ha en fin resa!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *