Vi har ju varit lite oprecisa och svävande när det gäller den här hösten.

Inte alls likt oss, men inga fasta planer, en hel del velande och fram och tillbaka. Ett tag planerade vi för fullt en resa till Bhutan i oktober, men drog oss ur under våren. (fast vi SKA ju till Bhutan, bara inte i år!) En pressresa till Kiev inbokad ett tag, men sedan inställd. Rum på Abisko fjällstation bokat och sedan avbokat igen. Ett tag tänkte vi superspontant kasta oss väg till London från en vecka till en annan, men kom fram till att det inte var läge.

Allt har sina logiska förklaringar i olika faktorer i vårt privatliv. Så funkar ju livet och inga konstigheter med det.

Men nu har vår höst äntligen fått riktning igen. Det blir en resa till Madeira i slutet av oktober.

Atlantöar. Visst är det något vansinnigt lockande med dem? Otillgängliga, ofta lite lagom vulkaniska. Karga. Omgivna av den skummande väldiga och egensinniga Atlanten.

Vi drömmer om både St. Helena och Santo Antao (tillhörande Kap Verde). Och Azorerna har jag redan varit till. Maffiga vyer och vandringar.

Vi ser fram emot en vecka fylld av levada-vandringar, delfiner, vackra vita portugisiska kyrkor, makalös färsk fisk till alla middagar och så många dramatiska Atlantvyer vi gärna mäktar med att insupa.

Du hänger väl med här på bloggen och följer oss på Facebook, så att du inte missar något?

Tags

16 Comments

 1. Vad härligt! Vi var där för ett par år sedan och det är en fantastisk ö. Jag har bloggat om den resan på webbtanten.se – kanske kan vara kul att läsa 🙂 Önskar er en underbar tur!

  • Gunilla Yourstone

   Åh tack, kul ska läsa där. Vi är jättetaggade på Madeira. Nu hoppas vi bara på bra väder. 🙂

 2. Låter superhärligt! Här velas det också… men känner ingen stress. Kanske stannar vi i Stockholm, kanske åker vi till Karlskrona…. eller ja, någon helt annanstans. För en gångs skull känns ovissheten skön.

  • Gunilla Yourstone

   Velandet har också sin plats i livet. För oss har det just nu varit ett symptom på liten res-trötthet. Och nytt jobb.

 3. Ann Beutler

  Bra val !Den ön är alltid värt en resa Har varit där två gånger. 1 v runt år 04 Senast var förra december, då kryssningsbåten gjorde ett dags stopp där Då vandrade vi Levada de Norte . Hyfsat höga höjder och stundtals vacker havsutsikt.

  Första gången var vi en vecka och hann med tre stycken Levada de Tornos från Monte till Camacha
  Ribeiro Frio till Portela. Dessutom gjorde vi en fri vandring från okänt ställe där taxin släppte oss..vi kom dock ner till Nunnornas dal så småningom

  • Gunilla Yourstone

   Ska bildgoogla dina vandringar. Vi hoppas hinna två vandringar och så en massa annat också.

 4. Härligt resmål, som vi besökte för fem år sedan. Otrolig natur, god mat o s v, men jag tror Azorerna får ännu fler + på min lista. Det är kanske som när ni jämförde Riga och Tallin. När vi var på Azorerna var allt perfekt, vackert väder, massor med delfiner, allt blommade och vandringarna var underbara.

  • Gunilla Yourstone

   Azorerna var jag till 2002. Riktigt, riktigt fint. Fast lite begränsande att ha med sig en 2-åring. Får se vad vi tycker om Madeira. (Vi kanske måste göra en Altant-ö-duell också? 🙂 )

 5. Ja Madeira har mycket att erbjuda, besökt ön några ggr, senast förra året då vi bodde på 4 olika platser; Funchal, Santana, Porto Moniz o Gabo Girao.
  Här mitt inlägg om den resan http://www.desires.se/#post212
  Blev inga levadavandringar den gången av olika skäl, men många andra vandringar i den vackra naturen!

 6. Det låter som en härlig resa! Själv sitter jag och söker flyg till alla möjliga platser men kan inte riktigt bestämma mig för vart vi ska åka på höstlovet. De platser jag helst vill till är för dyra och de som är mer rimliga i pris är jag inte riktigt lika sugen på och kan därför inte bestämma mig… Bad just sonen göra en lista på platser han vill till så får vi se om det blir lättare då. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Det där kan ju vara lite roligt också att vara öppen för olika destinationer. Fast jag kan tänka mig att det är ganska dyrt på många håll, höstlovet är ju så poppis att resa bort. Ska bli spännande att höra vad det blir. 🙂

 7. Det låter som ett spännande alternativ. Ser fram emot att följa resan! Tycker för övrigt att ALLA verkar vara iväg på resor den här veckan/kommande helgen. Bara jag som inte var så smart och tänkte på att det vore nice att åka bort just nu??

  • Gunilla Yourstone

   Vi är väldigt taggade på Madiera. Ska visst vara supervackert. Kanske stämmer att många åker nu. Vi brukar normalt alltid åka en sväng i september, men i år blev det inte så av olika anledningar. 🙂

 8. Vad kul att det blir Madeira! Vi har oxå varit sugna på att åka dit, verkar väldigt fint!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *