Igår ringde P4:a Västerbotten för andra gången på kort tid och ville intervjua mig i radio.

Denna gång gällde det mitt besök i Tjernobyl. Efter HBO´s nya serie, Chernobyl, som för övrigt släpper sista avsnittet idag, har många börjar intressera sig igen för Tjernobylkatastrofen och vad som egentligen hände där och då för 33 år sedan. Många funderar även på ett besök. Jag svischade förstås upp med Passaten till SR-huset på Mariehem här i Umeå vid 16-tiden och ställde upp på en liten intervju.

Jag berättade om varför jag åkte dit, hur det kändes, hur man tar sig dit, vilka restriktioner som gäller för besökare och naturligtvis 10.000-kronorsfrågan; Är det farligt att besöka Tjernobyl?

Att prata i radio är riktigt roligt faktiskt. Man är lite nervös innan och rädd att staka sig eller tappa tråden. Men väl i sändning är det bara kul. Har inte efterlyssnat själv, men tyckte under tiden att det gick ganska bra ändå.? Här finns inslaget.

P4 Västerbottens bild av mig. Och Tjernobyl.

Sedan tisdag kväll ringde tv4play och ville ha en intervju i samma anda. Jag fick pallra upp mig själv framför Facetime där på köket mot Andy Warhol-affishen. In the future everyboda will be world famous for 15 minutes. Detta inslag hittar du här.

Alla mina inlägg om Tjernobyl hittar du här.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *