Ja, vi är definitivt på gång igen. Det gick bra för Christofer att resa och att hålla ett upplevelsetempo på dagarna.

Om vi ska vara helt ärliga har resan varit bokad ett tag. Men vi ville inte gå ut med något före Schweiz. Vi ville se hur den resan gick först. Och sedan har det varit så mycket annat.

Vi hade Eurobonuspoäng som var på väg att gå ut i våras och använde dem till att boka en tur och retur till Nice i september. Eurobonus-biljetter har den fördelen att de är ombokningsbara. Om det skulle behövas.

Franska Rivieran alltså, men också den italienska faktiskt. För vi kommer inte att kunna motstå att tillbringa 3 nätter vid Cinque Terre också. När vi ändå är i närheten.

Jag besökte Franska Rivieran första gången under tågluffen 1992. Juan-les-Pins då. Sedan minns jag hur vi satt på tåget som rullade mot södra Italien. Såg ett fantastiskt vackert landskap och söta byar. Förundrades genom tågfönstret. Det dröjde många år innan jag förstod att det måste ha varit Cinque Terre jag passerade.

Cinque Terre

Återvände till Franska Rivieran och Cannes i maj 2000. Gravid och deltagandes i WAP-konferens. Någon som minns WAP? Nä, just det. Och det är därför Nokia inte finns längre. Annat än som däck.

Och Christofer? Håll i er nu. För han har aldrig varit i Frankrike. Jag upprepar. Aldrig varit i Frankrike. Inte i närbelägna Monaco heller, så det lär nog bli två nya länder för honom.

Vi har egentligen inte planerat så mycket för våra 5 dagar på Franska Rivieran (utom ett besök i Monaco då), så kom gärna med tips!

Monaco

7 Comments

 1. Åh vad skönt att allt gick bra för er 😀

  Jag har inte heller, precis som Christofer, varit i Frankrike. Har tjatat en del på min man, men det lockar inte honom alls. Får se om jag kan lura med mig Angelica kanske 😛

  • Gunilla Yourstone

   Åh en till. 🙂 Jag har inte varit i Frankrike på mycket länge, men desto fler gånger då, för 20-25 år sedan.

 2. Ingela

  Härligt med en septembertripp. Vi har i juni i år varit i fyra nätter Cinque Terre. Vi fastnade mest för två av byarna. Den lugnare Riomaggiore, där vi hittade en underbar Guide Michelin restaurang, Rio Bistrot, och fantastiska strutar med friterad fisk, och Monterosso al Mare, som är uppdelad i en nyare och en äldre del. I den äldre delen kan vi rekommendera att äta på Da Eraldo. Båda restaurangerna bör man egentligen boka bord på men vi var där när de öppnade och det löste sig ändå.
  Vandringarna i området är fantastiska men ganska krävande, mycket trappor upp och ner. Lederna utan trappor längs med havet är mestadels stängda pga rasrisk.
  Njut av alla vyer, miljön och av att återigen kunna resa tillsammans <3

 3. Jag tjatar alltid om Lérinöarna utanför Cannes, och åker man lite, lite inåt landet så blir det strax vilt och bergigt. Om man tröttnar på ytligheten i Monaco 🙂 I mitt samlingsinlägg om tågsträckan utmed kusten finns lite tips.

 4. Marianne

  Vi vandrade i Cinque Terre för 5 år sedan, mycket fint
  Vi är genomsnittligt vältränade och tyckte inte att det var särskilt jobbigt. Blev det för varmt att vandra tog vi tåget tillbaka till Monterosso där vi bodde, tog väl max 10 minuter.
  Flera leder var stängda då vi var där så man fick vissa sträckor gå alternativa vägar, vi tyckte mycket om vägen mellan Corniglia och Manarola

  Ha det så bra på er resa !

  • Gunilla Yourstone

   Tack. Skönt att det inte är för avancerat. Christofer är ju inte ”i form” direkt i år heller.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *