När ni läser detta är vi för fullt på väg till Hong Kong och sedan Seoul.

Denna gång är det jag och mina tonåringar, min syster med man och yngsta son, samt vår pappa som reser tillsammans. 7 personer alltså. Christofer och Trulle stannar hemma och tillbringar tiden med att fixa lite ute i stugan. Samt åka på spahelg i Sundsvall med Christofers barn.

Efter resan stannar jag i Stockholm för lite jobb och sedan Travel News Market, egentligen det enda reseevent som jag brukar hinna med att gå på.

Seoul var först grundtanken med resan, men när de riktigt billiga biljetterna med Air China ändå gick via Hong Kong, kom vi snabbt på idén att stanna till även där ett par dagar.  Detta var före oroligheterna i Hong Kong började, annars hade vi kanske valt annorlunda. Nu är läget som det är och vi tror och hoppas ändå att det kommer att vara lugnt och att vi till och med kan få förmånen att uppleva Hong Kong med ganska få medturister.

Rapportering om läget kommer.

Hong Kong är ju min favoritstad world wide sedan besöket där 2016, nu när jag återvänder 3 år senare är det upp till bevis för staden. Kommer det fortfarande att kännas lika bra?

Seoul kommer att vara SÅ coolt. Allt annat känns otänkbart. Däremot har Demilitarized Zone haft stängt sedan den 1:a oktober pga ett utbrott av den afrikanska svininfluensan (jo faktiskt), så det är osäkert om vi kommer att kunna ta oss dit.

Upptakten till resan var minst sagt stressig denna gång för mig. Nytt löfte till mig själv är att lägga ner detta med att jobba som vanligt på dagen och sedan springa till färdigpackade väskor och tåg ner till Arlanda och Gävle. Ledigt hela avresedagen får det bli från och med nu. Jag är för gammal för sån här stress helt enkelt.

 

12 Comments

 1. Låter helt underbart! Ha en skön resa och njut av allt intressant och vackert. Och….jaa…. sluta stressa och upplev mera istället i fortsättningen.
  Jag lovar att en lugn och mjuk start ger en ljuvlig fortsättning på en helt fantastisk resa!!!!🤗❤️😍

 2. Malin Monroe

  Va kul! Ha en fantastisk resa!

 3. Vilken spännande resa!

 4. Trevlig resa!! 🙂

 5. Jessica

  Hur upplever du säkerhetsläget i HK? Vi är på väg dit med tre barn 😊 Ha en underbar resa!

  • Gunilla Yourstone

   Helt lugnt nu när vi var ute på stan igår, men tydligen upplopp söndag em när vi rullade in med tåget från flygplatsen. Fick vi höra i efterhand. Inget vi märkte. Undvik helger och att bo på Kowloon är tipset.

 6. Monica Forsman

  Har ni tid för lite avslappning i Seoul borde ni besöka Dragon Hill Spa. Häftig upplevelse!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *