Så vart gick hemlig resan? Och var är vi nu?

Jo Christofer har verkligen hållit även mig på sträckbänken in i det längsta. När jag klev in i bilen klockan 9 lördag morgon fick jag veta att dagens etappmål var Stockholm. Och att vi hade ett bord bokat till klockan 7 på kvällen. Men inte var.

Vi körde ner under dagen och landade i Stockholm vid 5-tiden. Christofer hade bokat Hotell Hellstens Malmgård på Södermalm. Sedan promenerade vi över Södermalm, genom alla de kvarter som var mitt liv under de 8 år jag bodde här, 1997-2003. Jag älskar verkligen att gå här och se vad som förändrats och vad som är sig likt.

Restaurangen vi skulle äta på var förstås Dionysos, där min gamla kära barndomsvän Jessica jobbat och fortfarande jobbar ibland, när hon inte är lärare på hotell och turismprogrammet. Så underbart att ses efter mer än 1,5 år av ofrivillig separation!


Söndag åkte vi vidare genom Sverige, besökte ett slott och en nationalpark samt landade i det enda landskap som jag inte besökt förut, nämligen Dalsland.

Måndag tog vi färjan över till Danmark och tisdag klev vi på ytterligare en färja… till tada… Färöarna! När ni läser detta befinner vi oss fortfarande ombord på den och och kliver av i kväll vid halv sex.

Visst är det lite lustigt att jag skrev om Färöarna bara härom dagen? Utan att veta att jag själv hade en biljett dit!

 

20 Comments

 1. Annika

  Verkligen ett roligt, trevligt, omtänksamt..val av resa! Så fin du var på fotot! Varken fliplop eller sandaler passade väl där 😃😉

  • Gunilla Yourstone

   Tack! Generellt har jag nog för tunna fina kläder för detta resmål. Men vad gör man?

 2. Marianne

  Vilken underbar resa ! Så kul att få veta vart det bar iväg !
  Ser fram emot att få läsa mer !

 3. Ah, det var till och med första besöket i Dalsland? Då måste jag ju gratulera till det så klart, stort! 🙂 Hoppas att ni får en riktigt fin resa och så var det riktigt kul att ses några minuter i Mellerud häromdagen. Fler meetups åt folket!

 4. Vad härligt! Det låter som ett bra val av resmål! Ser fram emot fina bilder därifrån sedan!

 5. Färja över Nordostatlanten till Färöarna låter som ett äventyr bara det! Så kul idé! Och grattis lite i förskott 🙂

  • Gunilla Yourstone

   En både mysig och lite äventyrlig tur. Jag undrar just hur den känns vid dåligt väder? 😅

 6. Fantastiskt, vilken resa! Det ska bli väldigt roligt att läsa om era upplevelser! Jag har åkte med Smyril Line en gång (den gången till Island) och har även bott två månader i Torshavn (gjorde praktik på sjukhuset). Detta är ju längesedan men jag tyckte mycket om Färöarna och det är en lite nostalgisk plats för mig. Ser fram emot bilder och reportage!

  • Gunilla Yourstone

   Härlig färja att åka tyckte vi.
   Vilken grej att få bo och jobba på Färöarna! Vi har bara tillbringat kvällen här i Torshavn, men vilken miljö. När vi kom hade vi en fantastisk utsikt men just nu ser det ut som att någon klistrat sån film med insynsskydd på fönstret = dimma!

 7. Vilka Covid regler gäller för Färöarna nu?
  Test vid ankomst även för dubbelvaccinerinerade?

 8. Grattis!
  Färöarna är ett fantastiskt ställe. Hoppas ni får det jättetrevligt.

 9. Anders

  Verkar galet att annonsera för hela världen att ingen är hemma på Bangatan 15 H i Umeå?
  /Nyss haft inbrott hemma – trots larm
  Jävligt trist

  • Gunilla Yourstone

   Omtänksamt av dig att till och med ta dig tid att googla upp vår adress. Men vårt hem är inte tomt när vi reser bort. Just nu bor där två unga vuxna och en hund.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *