Vi befinner oss just nu på Gran Canaria för fullt. Utan att innan hunnit skriva det där obligatoriska inlägget om att ”nu åker vi”.

Istället skrev jag i måndags ett snabbt inlägg om resan so far, så att säga. Tänkt att gå ut i tisdags morse.

Telefonsamtalet man hoppas slippa

Så blev det inte. I måndags kväll fick jag den typ av telefonsamtal som man inte unnar någon och som man hoppas att man aldrig ska få.

Resan ändrade därmed karaktär från väldigt uppsluppen och entusiastisk till mycket tunga tankar och egentligen noll lust att ta sig för med något alls. Dessutom praktiska saker som måste ordnas. Tisdagen lämnade vi heller inte vårt hotell, utan stannade mest på rummet.

Men sen är man ju bara tvungen att ta tag i sig själv och masa sig ut. Fastän det känns rätt likgiltigt. Och när man sen väl är ute på den där vandringen, eller något annat, solen skiner en i ansiktet och en makalös utsikt öppnar sig för en. Ja, förr än man anar kan man le och skratta igen.

”Fake it until you make it”, tror jag mycket på. Om man ger sig ut och låtsas att man är okej, så blir man det fortare.

Att skriva klämkäcka blogginlägg om en eller annan destination har också känts omöjligt. Men kanske kan skrivandet än en gång vara mitt sätt att hitta glädjen. Som det varit så många gånger förr? Vi får se.

Just nu, får ni i alla fall en omarbetad version av det där måndagsinlägget. Det som aldrig kom ut.

Direktflyg från Umeå

Vi måste väl börja här känner vi. För vi hade ju bokat ett direktflyg från Umeå till Gran Canaria med Ving. Vårt första direktflyg någonsin, någonstans alls från Umeå. Förutom till Stockholm då.

Och oj så smidigt. Knappt man trodde att det var sant. 6 timmars enkel flygning bara och så var man liksom på plats. Otroligt.
– Är det så här det är att vara stockholmare alltså, sa jag till Christofer när vi kom fram. Fast det här var ju till och med ännu smidigare än att vara Stockholmare, eftersom vi dessutom slapp Arlanda, utan i lugn och ro kunde checka in på Umeås lugna, fina flygplats, utan köer eller trängsel.

Enda “bänglet” var väl att man var tvungen att vara jättetidigt ute på flyget i och med att det var charter. Annars när vi flyger åker vi hemifrån 1 timme innan. Nu stängde incheckningen 1 timme innan!

Las Palmas

Vi landade vid 8-tiden, plockade ut vår hyrbil och gav oss upp till Las Palmas för de två första nätterna. Vi bodde på ett supermysigt hotell precis vid katedralen i Gamla Stan.

Palmsöndagen blev det hela två olika påskprocessioner. En på dagen och en på kvällen. Märkligt att så få turister hittat till dessa mycket spektakulära uppvisningar ändå, kan vi tycka?

Parador de Cruz de Tejeda

Efter Las Palmas checkade vi in för nästa del av resan. På toppen av Gran Canaria, på Parador Cruz de Tejeda. Här bor man helt magiskt med utsikt i absolut världsklass. Dessutom med närkontakt med många av Gran Canarias mäktigaste vandringar.

Gran Canarias dolda pärla?

Avslutningsvis känner vi oss väldigt stolta över att ha hittat Gran Cararias hinden gem. En ort som har hav, sol och värme, men ingen ocharmig massturism alls. Tänk att det fanns ändå. Någon som kan gissa var vi befinner oss som sista anhalt på resan?

I morgon kväll flyger vi hem till Umeå. Och tar tag i livet där.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

6 Comments

  1. Är ni i närheten av Agaete och Puerto de las Nieves?

  2. Tänkte liksom ovanstående kommentar området kring Puerto de las Nieves/Agaete!
    Fint där.
    Önskar er en bra resa åter till vår trevligia flygplats och att allt därhemma ska bli så bra som möjligt.
    Livet är en resa på gott och ont.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *