Landade i går kväll hemma igen efter tre dagar i Stockholm.

”Stockholm är bara 1 timme bort”, sa jag till alla när jag flyttade till Umeå för snart 15 år sedan. Närmare än mellan Bro och Rönninge, två Stockholm-förorter. Och en flygbiljett kostar bara några 100-lappar. För mig kändes det självklart att kontakter skulle upprätthållas, besök skulle göras. Ofta.

Och nog har jag åkt till Stockholm genom åren. Fast inte så ofta som jag tänkte då. Men konstigt nog är det alltid längre åt andra hållet. Och sitter fast betydligt mer.

Men nu är jag nere måndag, tisdag och onsdag. I min gamla hemstad under 9 år. Träffar gamla vänner. Promenerar. Tycker att jag kan Stockholm, men är ändå på väg att ta röd linje till Skanstull. Mina gamla hemkvarter!

Stockholm bjuder på sitt sämsta. Regn och mulet. Men mig lurar man inte. Skönheten lyser igenom ändå. Jag vet precis var jag har dig Stockholm!

Är bjuden på tillställningar i de finaste av kvarter. Kvällsmingel på Narvavägen 30. Portugals ambassad. Frankrike på Strandvägen 7A. På Snickarbacken är det Pressfrukost.

Portugal satsar på outdoor; cykling, trekking och dykning. Egentligen allting bortanför stranden och golfbanan. Det tilltalar oss helt klart. Lissabon-resan i höstas har lämnat oss med ett obearbetat Portugal-sug.

Frankrike satsar också på outdoor. Blandat med det franska ”way-of-life” och livsnjutning. Jag får upprepa tre gånger till VisitCannes att ”vi har inget från Frankrike på bloggen än”. Hon kan inte tro det hon hör.

-Solstolsresan är död, säger Aruba när jag träffar dem på Pressfrukost. Kan det vara så? Och är outdoor i så fall det nya svarta?

Trendkänslig som jag är bor jag på Dowtown Camper. Urbant outdoor, fast inomhus liksom. Bor i en bubbla av komfort, avslappnad lyx och kajaker på väggarna i stället för konst. Gör takpoolen till min. Flyter tyngdlöst i en fluffig dimma av ”Enya-musik”, morgonregn, värmeånga och Stockholmsdis. Jag ser Stadshuset och Riddarfjärden. Högalid, Katarina och Sofia. Jag ser taken på mina gamla hemkvarter. Jag är i den bästa av Stockholms alla världar. Och just här, just nu, känns allt möjligt.

Svart bälte i selfies – men nu åker jag hem och försöker ta med mig takpoolen från Stockholm

9 Comments

 1. Vad härligt med tre dagar i Stockholm och massa roliga event 🙂 såg dig ju men ville inte störa dig! Är ju oxå sugen på
  Holland och Amsterdam igen. Kramar

  • Gunilla Yourstone

   Ja jag började ana att du var på Antor när du frågade Lena om hon ville ha fler foton. 🙂
   Det var verkligen många att träffa där. Synd att vi inte hann säga hej.

 2. Jättekul att ses! Jag är inte så bra på selfies men har i alla fall lyckats få med dig på en bild 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja det var verkligen kul att ses. Jag kommer att försöka åka mer till Stockholm framöver.
   Vi får öva på selfies. 🙂

 3. Outdoor är onekligen trendigt just nu. Och du fick prova den där poolen och spaet… Härligt! Jag bodde också på Downtown Camper nyligen (skrivit om det här https://jennifersandstrom.se/2018/03/10/downtown-camper-by-scandic-hipster-camping-mitt-i-stockholm/ ) men testade inte spaet. Tycker också det kändes lite dyrt (fast med läget är det kanske helt rimligt för Sthlm visserligen), vad tyckte du om det prismässigt? 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Alltså… spaet var överjordiskt underbart. Särskilt som jag hade det för mig själv en morgon.
   Om det är värt priset är ju så klart alltid en klurig fråga. Men jag tycker kanske det. 🙂

 4. Inte har det varit dom trevligaste dagarna här i Stockholm. Nu skiner iaf solen, så man får väl vara glad. 🙂

  Tyvärr blir det ju sällan att man gör så många besök som man hade tänkt sig. Vi pratar ofta om att åka ner till Bratislava får återbesök efter att vi flyttade hem. Nu är det redan ett år sedan sist vi var nere. Linköping där jag bodde i 4 år har jag inte sett sedan jag flyttade därifrån. Ja, det blir väldigt lätt att man inte lyckas hitta den tid som behövs.

  • Gunilla Yourstone

   Jag njuter av Stockholm ändå, oavsett väder. 🙂 Ja Linköping ja, där bodde jag också i 4 år och har nog aldrig återvänt sen dess!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *