Vi är ju verkligen för sorgliga. För fastän vi reser så mycket själva, så har vi ändå extremt svårt att inte känna avundsjukan krypa på egentligen närhelst någon annan i vår närhet reser.

Vartenda Facebook-inlägg som kommer i vår väg där andra människor njuter av god mat och vackra vyer på annan ort får oss direkt att tycka lite synd om oss själva. För vi vill ju också! Det spelar ingen roll hur förnuftiga argumenten än varit för att stanna hemma exempelvis under maj. När vi ser att någon i bekantskapskretsen firar 50-årsdag på Sardinien, så vill vi också åka. En biljett till Italien kostar ju inte så mycket. Hur kan det då komma sig att stackars vi är kvar här hemma?

Inte så att vi missunnar vår omgivning på något sätt, absolut inte. Det får ni inte tro. Min vi vill ju också!

Det ska väl mer eller mindre till Pegasus World för att avundsjuketarmen ska lyckas förhålla sig kallsinnig.

Nu börjar dessutom resebloggarnas årssammanfattningar för 2017 att publiceras en efter en och då får man ju vara avundsjuk ytterligare en gång till över alla deras resor.
Resebloggaren Lisa från Livet från den ljusa sidan skrev för ett tag sedan inlägget 3 resor som jag är avundsjuk på just nu och nu tänkte vi haka på.

Här är stora avundsjuke-listan. Resebloggarnas resor som vi önskar att vi minsann också hade gjort under 2017.

Johnny med bloggen vars namn vi aldrig lär oss stava till, Johnnybajdzjan, gör alla de där coola resorna som vi ju egentligen skulle vilja göra. Om vi inte haft barn och familj, heltidsjobb och amorteringar. Svårt att välja bara en resa att koncentrera sig på när man ska vara avundsjuk, men okej då väljer vi väl Kirgizistan då.

foto: Johnny Normark Friskilä

LadiesAbroad är ännu en blogg som reser till riktiga avundsjukeställen. Resan till Georgien i somras är den som vi allra helst skulle vilja kopiera.

foto: Lena Löfblad

Christine på 29grader har varit i Costa Rica och det ser ju så sjukt härligt ut!

foto: Christine 29grader

Det här med tema-resor är ju vi dåliga på, men en Harry Potter-resa genom Storbritannien låter ju sjukt mysigt, även om jag måste erkänna att jag egentligen tycker att böckerna är lite… ska vi säga barnsliga? Very well, just en Harry Potter resa har bloggen Fantasy Dining gjort under året.

foto: Maria Karlsson

Hur anvundsjuk kan man bli? Vi utsattes verkligen för ett sk stresstest när Resfredag åker till Madagaskar i december. Mätaren slår i botten kan man säga.

foto: Annika Myhre

Chathinka alias PåVift`s bilder från Färöarna fick oss att gå upp i någon form av brygga. (Inte den riktiga, har provat på yogan och det är tvärstopp i  både muskler och leder där, men mentalt liksom).

foto: Cathinka Ingman

Både Dryden och Sofia på Fantasiresor har rest till Svalbard i år. Alltså, tänker man, det är ju sånna resor man egentligen borde göra. Vill säga om man nu inte haft Raynauds syndrom med fingrar och tår som vitnar så fort temperaturen går under 13 grader. Plus alltså.

foto: Sofia Zetterqvist

Sist men inte minst. Gozo är ju liksom min ö. Jag upptäckte den, landsteg och satte upp min flagga redan 2014. Klart man blir avundsjuk när MatochResBloggen, FreedomTravel och LinizTravel åkte dit i april i år!

foto: FreedomTravel

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler resor i ditt flöde.

 

22 Comments

 1. Hahaha, känner så väl igen den där ”sjukdomen”!! 😜 Hoppas att ni kommer till Madagaskar framöver, det skulle passa er.

  Nu ska jag i min tur återgå till att vara avundsjuk på alla era resor under 2018… Gott nytt år och tack för ständig inspiration!

 2. Ja, jisses så avis man kan bli ibland. Vissa inlägg, FB-delningar och IG-poster kan verkligen slå i magen!

  Kram Lena

 3. Avundsjukan är en bra drivkraft;-) Kan varmt rekommendera Färöarna! Nu ska jag återgå till att vara avundsjuk på er Slovenien resa…

  • Gunilla Yourstone

   Slovenien ja! Men lätt att svänga i väg på själv om längtan blir för stark!

 4. Jag håller med den där svenska avundsjukan…. 😉 finns ju SÅ många resor man VILL göra…. men så kan man inte alltid göra det! Jag reser ju väldigt mycket m familjen numera… å avundas många resor jag skulle vilja göra utan barn… men sen… njut av er resa! Stor kram

 5. Avundsjuk är vi nog flera som är… t.ex. jag på era resor! Kopierade ju nästan rakt av ert Rumänienupplägg, så lite avis var jag nog 😉

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, det är det bästa vi vet när någon säger så. Att det kopierat vår resa. 🙂

 6. Så många fantastiska resor. Visst blir man avundsjuk ibland, konstigt hade det väl varit annars kanske.;) Hade gärna rest iväg på alla dessa.

  • Gunilla Yourstone

   Ja vilket reseår man fått då. Om man åkt på alla sina egna resor och så dessutom alla dessa! 🙂

 7. Haha vilket kul inlägg! Känner igen mig mycket. Men era resor ingår i de jag inte sällan blir avundsjuk på.

 8. Kul artikel, tror genast att jag ska kopiera formatet när jag kommer hem. Vet redan att ni kommer vara med på listan, och vet att ni vet vilken destination det rör sig om. Ser förresten också att jag inte har publicerat mitt i lägg från Gozo i april än, fast det är redo. I bland blir det visst konstigt i prioriteringskön.

 9. Travelsis_

  Visst är det så att vi blir avundsjuka på andras resor, och känslan av ”jag vill också”. Den känslan och alla dessa underbara uppdateringar på instagram och på bloggar gör att vi kommer till nya resmål. Tidigare visste jag inte att jag ville till Slovenien, efter en del uppdateringar på ig bokades resan och jag fick uppleva ett land som jag kanske inte annars kommit till. Så informationen och avundsjukan blir en härlig drivkraft😀/ Pernilla

  • Gunilla Yourstone

   Precis, vi ser det också som en drivkraft! Slovenien har vi också bokat i juli.

 10. Pingback: Snöyra, islandsfeber och det dåliga flygsamvetet - RESFREDAG

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *