Få saker på resa slår väl att sitta på en restaurang med fantastiskt utsikt och njuta av vyerna samtidigt som man äter och dricker något gått. Genom åren har vi hittat massor av restauranger med den där utsikten ”att dö för”. Dessa är våra allra bästa, som vi ständigt återkommer till i drömmarna.

La Torre, Vernazza, Cinque Terre

Längs overkligt vackra Cinque Terre i Italien, ovanför byn Vernazza, en bit upp längs vandringsleden till Corniglia, hittar man restaurangen La Torre. En stor uteservering med bord som nästan balanserar på klippkanten och en fantastisk utsikt över Vernazza, havet och solnedgången.

Vad vi åt? Ja det minns vi väl knappt, men utsikten kommer vi aldrig att glömma!

Avholmsberget i Hälsingland

Helt klart Hälsinglands bästa utsikt, men också toppklass i kategorin Sverige tycker vi att uteserveringen på Restaurang Avholmsberget är. 343 meter över havet och milsvid utsikt över Dellensjöarna. Platsen är lite ”off” geografiskt och kanske är det därför man inte har blivit en Sverigekändis än, men helt klart värd omvägen.

Oblix bar i The Shard, London

Londons högsta byggnad, The Shard, innehåller flera olika restauranger och utsikten är utan tvekan fantastisk från samtliga. Den restaurang vi har besökt är Oblix bar för ett Afternoon Tea. Beställ fönsterbord och stanna länge, är våra bästa råd.

Seven Hills Hotel i Istanbul

Seven Hills hotell i Istanbul ligger intill både Hagia Sofia och Blå moskén. På deras takterrass äter man härlig turkisk mat med utsikt över dessa båda världsberömda byggnader och Bosporen också för säkerhets skull.

U Prince i Prag

Ytterligare ett hotell med en takbar. För mitt i Prag i bästa läge har Hotel U Prince en takterrass med restaurang. Här uppe kan man äta en god lunch med utsikt över Prags takåsar och över det berömda astronomiska uret.

Fast just när vi var där, var uret under renovering

UFO i Bratislava

Detta är ju rätt kul. För uppe på bropelaren på Bratislavas största bro över Donau, har man byggt ett tvättäkta Ufo. Ett flygande tefat liksom. Och här inne finns en restaurang. Med utsikt över det bästa av Bratislava.

Himlen i Stockholm

I den gamla Skatteskrapan på Södermalm har Skatteverket för länge sedan flyttat ut och restaurang Himlen flyttat in. I de två översta våningarna kan man äta gott med fantastisk utsikt över hela Söder.

Så ska det se ut. Två glas, inte ett.

M32 i Salzburg

Restaurang M32 hittar man uppe på Mönchsberg i Salzburg, beläget i samma byggnad som Museum of Modern Art. Uteserveringen här bjuder på vyer över hela Salzburg med borgen i fonden.

Bled Castle Restaurant

Uppe i själva slottet Bled Castle, finns en restaurang med uteservering. Här har man utsikt över hela den magiskt turkosa Bledsjön samt bergen bakom.

Slottet på sin klippa, sett från andra sidan sjön

Atmosphere i Burj Khalifa, Dubai

Burj Khalifa i Dubai är världens högsta byggnad. Högt, högt upp i Burj Khalifa hittar man restaurangen Atmosphere, en del av Hotel Armani. Här äter man följaktligen med världens högsta utsikt. Över hela Dubai och ut över havet.

Läs också: Världens högsta Afternoon Tea i Burj Khalifa – Atmosphere Armani Hotel

High Tea i Dubai
Burj Khalifa

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

2 Comments

  1. Eze på Rivieran !.En kir med vidunderlig utsikt på Chevre d’or är nåt vi alltid minns .

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *