En liten lägesuppdatering från oss i vintermörkret.

Ungdomarna är hemma

Vi har nu, lagom till jul, fått hem våra ungdomar från Berlin. Alva och Eddie bor i vår källare. Där får de faktiskt i praktiken en egen 2:a, förutom kök som ju inte finns där nere. Men sovrum, vardagsrum och badrum. 

Det är så härligt att ha dem hemma, särskilt som Christofer just nu jobbar i Kiruna i veckorna. Vi turas om att laga mat och ser serier tillsammans och sånt. Så trevligt att ha huset fullt igen.

Dessa har vi fått hem

Rensa ur förråden

En effekt som kommit av ungdomarnas hemflyttning är att vi varit tvungna att äntligen städa och rensa i våra förråd i källaren. För att få bort alla Christofers militär-pryttlar från sovrummet där nere.

När Christofer sålde sitt parhus och flyttade hem till mig 2017, gjorde han ett jättejobb med att rensa ut bland sina grejer. Men mot slutet tog orken och tiden helt enkelt slut. De sista grejerna “skyfflade” han helt enkelt bara ner i flyttkartonger och tog hem till mig. De åkte ner i källarförrådet och där har de stått sedan dess. Förrådet har knappt gått att gå in i på dessa år. Man har fått klättra över kartonger.

Man har ofta tänkt att “en sån har jag ju, men jag får aldrig fram den ur förrådet” om olika saker. 

Det var alltså hög tid och mycket nyttigt att vi nu äntligen fick rensa ut. Oj vad vi har kastat. Jag hittade bland annat, allra längst in i förrådet, en hel kartong fylld med “ekonomi-pärmar” från början av 2000-talet.  Fyllda med kontoutdrag och pappersfakturor och sånt som man sparade i pärmar på den tiden.

Ö-luff i Karibien

Snart åker vi! Jag åker faktiskt söderut redan den 24:e för ledningsgrupp i Stockholm. Sedan övernattning hos pappa i Gävle och så den 28:e flyger vi mot Guadeloupe i Karibien. Boenden, färjebiljetter och hyrbilar är bokade.

Rally VM

Även i år kommer Rally VM att arrangeras här i Umeå i februari och vi passar på att hyra ut vårt radhus i år igen. Det är samma hyresgäster som förra året som återkommer, så det känns tryggt och bra.

Rally VM pågår medan vi är iväg på vår öluff i Karibien, så det är ju också praktiskt. Däremot är det ännu mer för oss att fixa med ju i januari. Förutom rensning för ungdomarna, städar och plockar vi inför uthyrningen också.

Mörker och regn

Det fanns en tid när jag inte berördes av mörkret. Konstigt nog. Märkte det knappt. Nu blir jag jättepåverkad i humöret och allmäntillståndet. Om det är snö på marken, minusgrader och lite krisp, så går det hyfsat. Men som det blivit nu i veckan med plusgrader och regn, är ingen höjdare. Jag blir otroligt trött och “låg”. 

Men vad gör man åt det? Karibien-resan om två veckor hägrar, men är faktiskt inte jättestor tröst i stunden. Träning funkar definitivt. Dessutom provar jag olika kosttillskott, Magnesium, men det gäller också att välja rätt tillskott av fiskolja (Omega 3).

10 Comments

 1. Ser fram mot ett reportage om Karibien. Två veckor går fort. Om du testar kosttillskott, testa d-vitamin. Minst 2500 EI. Gör underverk vintertid!

  • Gunilla Yourstone

   Ja det gör ju det. 😊
   Jag köpte faktiskt D häromdagen. Ska bli intressant att se om det gör någon skillnad.

 2. Slänga pärmar med gamla pappersfakturor från tidigt 2000-tal, jodå där har man ju varit. Otrolig befrielse när de rök i senaste flytten. Städning är mentalt stärkande!

  Hoppas att ni får en trevlig resa! 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Helt klart i paritet med en religiös reningsrit 😅
   Feng Shui for president!

 3. Angelica

  Åh, vad jag känner igen mig i att påverkas att mörkret. Vintern i Skåne är som en enda lång senhöst och största delen av vintern är omkring 5 plusgrader, mulet och regn. Nu efter jul-nyårshelgerna är det bara en tung ”uppförsbacke” mot våren. 😂 Vi har också en resa till solen och värmen om några veckor och det är ska bli så, så underbart och få tanka ny energi. 😄 Jag ser fram att läsa om er resa till Karibien. Jag och min man har hämtat mycket inspiration från er blogg när vi planerar våra resor. Ha det så fint!

  • Gunilla Yourstone

   Jag har nog faktiskt tänkt att vintern är lättare att uthärda i Skåne, men jag kanske får tänka om.
   Tur man har möjlighet att ”bryta av” den i alla fall med en resa.
   Vad kul att höra att ni haft nytta av bloggen! 🙂

 4. Kan förstå att vintern blir lite segdragen för er men den här gråskalan vi lever i just nu är allt annat är rolig. Själv ser jag fram emot att åka upp till Umeå om några veckor. Hoppas verkligen att snön finns kvar och att det bjuds på norrsken.

  • Gunilla Yourstone

   Snö kommer det att finnas garanterat. Däremot har det pendlat runt nollan och när det är över är det inte roligt.

 5. När vi flyttade några år sedan gjorde vi oss av med allt och det var så skönt. Men så går det några år, nya kartonger med ”det här kanske jag behöver en dag” åker ut i garage eller upp på vind. Garderober fulla. Undrar när man ska lära sig att rensa löpande istället😅
  Och ljuset är en av de absolut bästa sakerna med vår flytt😍

  • Gunilla Yourstone

   Jag har samma erfarenhet från när jag separerade för 16 år sedan. Tog bara med mig mina kläder och mina böcker typ.
   Det var underbart att vara så fri att man inte ägde något! Och förråden var tomma.
   Men 16 år är lång tid och nu är förråden fulla igen. 🤔

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *