Vad finns det att se och göra på södra Martinique?
På vår öluff i Karibien besöker vi 3 olika öar. Den första, Guadeloupe, har vi hört en del om, om än inte så mycket, men tillräckligt för att bli nyfikna. Ö nummer 2, Dominika, har vi längtat till och drömt om i åratal. Martinique däremot är det oskrivna kortet. För att vi inser att det går att fortsätta dit med färja efter Dominica. För att det förstås alltid känns roligare att fortsätta vidare, till något nytt, i stället för att återvända tillbaka till Guadeloupe efter Dominica. Landet får bara 3 dygn av oss. Mer än så har vi inte kvar när Guadeloupe fått de 5 dygn hon frankt begär och Dominika claimat sina 6 som obligatoriskt minimum.

Om Martinique har vi egentligen läst en enda mening i förväg. Den löd så här. Om du har begränsat med tid, skippa det bergiga norr och koncentrera dig på de de vackra ständerna längs södra kusten.

Sagt och gjort. Mer information än så (och en hyrbil) behöver man väl inte? Detta är vad vi gjorde och vad vi tycker att även du ska göra på södra Martinique. Från väster till öster.

1. Bo i trädkoja på Domaine de Robinson

Helt unikt på Martinique och rätt sällsynt i resten av världen också. Vid Anse Noire i sydväst kan man hyra in sig en natt i en trädkoja. Detta boenden är enkelt, men toalett, dusch och ett litet kök finns här uppe. Så lika strandsatt som Robinson Cruse är du minsann inte. Natten tillbringas tillsammans med Karibiens insekter, fåglar och ödlor. Samt en och annan fallfrukt. Underbart helt enkelt.

Läs också: Att bo i en trädkoja – Domaine de Robinson

göra på södra Martinique

2. Sköldpaddssnorkla vid Anse Dufour

Okej, vi gjorde det faktiskt inte, men om man är riktigt tidig vid Anse D´s norra kant, kanske vid 7 på morgonen, så ska man kunna träffa på havssköldpaddor här. Vi levde i stället på minnet från vårt sköldpaddsmöte på Maldiverna för några år sedan och sov gott till 8.

Vår sköldpaddsbild från Maldiverna. Inte Martinique.

3. Anse Anses d’Arlet

En av de mer tilltalande små byarna vi hittar på hela vår karibiska öluff. Här finns söta färgglada hus, en strand och härliga restauranger med strandläge.

göra på södra Martinique
göra på södra Martinique
Aldrig har väl en polisstation varit så gullig som i Anse Anses d’Arlet?

4. Rocher du Diamant

Den berömda klippan Rocher du Diamant, har blivit något av en symbol för Martinique och finns på allt från vykort till souvenirer. Den kan ses från ett antal utsiktspunkter och stränder längs kusten.

Rocher du Diamant ses till vänster i bild

5. Memorial Cap 110

Här har ett minnesmärke rests över en olycka när ett skepp fyllt med slavar förlista här och de flesta på skeppet dog.

göra på södra Martinique

6. Plage du Diamant

Denna strand är lång och fantastiskt vacker. Inte så välbesökt dock eftersom havstången i alla fall just när vi är här, ligger i drivor och inte har städats bort. Här bör man ändå stanna en sväng och ta en liten promenad eftersom utsikten kanske är Martiniques vackraste?

göra på södra Martinique

7. Port de vue Baie du Marin

En fin utsiktspunkt över hela den fina viken och ända över till Sainte-Anne.

Att göra på södra Martinique – utsiktspunkter

8. Zanzibar

På Martinique hittar man både enkla hål-i-väggen-restauranger och lite finare ställen. Trevligast är kanske att varierar sig så att man får lite av varje. Om man vill äta bra på en lite dyrare restaurang kan vi rekommendera Zanzibar i Le Marin. Restaurangen ligger vid vattnet, visserligen på ”fel” sida vägen, men om man sitter en trappa upp, har man ändå en härlig utsikt över viken med alla sina ankrade segelbåtar. Här drack vi också resans bästa Mojito.

Att göra på södra Martinique – bra restauranger

9. Sainte-Anne

Denna lilla charmiga ort vinner priset totalt på våra två veckor över trevliga små orter/byar att stanna till i. Många restauranger med bästa havsläge och god mat. Mysigt centrum och massor av trevliga små butiker med precis det utbud av souvenirer och klänningar som man drömmer om att hitta i Karibien.

göra på södra Martinique
göra på södra Martinique

10. Grand Anse des Salines

Martiniques ojämförligt vackraste strand ligger här. Längst ner i sydöst och vid slutet av både din och vår resa längs kusten.

Om du är som vi och gillar att ha det lite lugnt och skönt, utan för mycket folk, beger du dig längst norrut på stranden.

Att göra på södra Martinique – besöka vackra stränder

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

4 Comments

  1. Kan inte säga annat än att det lockar 🤩

  2. Det ser ju hur härligt ut som helst! 😊

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *